Uskrsni ponedjeljak – U Brušanima

10 tra

U našim samoćama, lutanjima, razočaranjima…nismo sami. Uskrsli nas prati. On ima iskustvo naše patnje, siromaštva, progonstva, klevete, osude, smrti i groba,,,Na našoj je planeti Uskrsli Gospodin pa stoga nismo izgubljeni u svemiru.  Uskrsli nas poziva da dođemo “k sebi”. Uvijek se možemo vratitti kući iz svojih lutanja, padova, ogorčenosti, mraka,  jer nas Otac uvijek čeka. Na izvorištu Uskrsnuća čekaju nas nove neslućene šanse. Kad naša ljudska logika dođe do zida, Uskrsli nam otvara nove šanse. Naše sljepoće nisu neizlječive: uskrsli nam ovara oči za nove mogućnosti. Dvojica učenika čiji su se snovi srušili, nada ugaslila, u susretu s Uskrslim počinju gledati i otkrivati nove vidike. Njihova sljepoća srca je izliječena: sada vide nove horizonte, nove mogućnosti. Ovu radost nisu mogli zadržati za sebe nego su je morali podijeliti s drugima, s braćom.

Uskrsnu radost želimo podijeliti jedni s drugima. Negdje su crkve premalene da prime sve vjernike

U BRUŠANIMA DANAS u 11 sati

Danas smo u 11 sati slavili misu u crkvi u Brušanima. Na cesti koja vodi od Gospića prema Karlobagu, prije Baških Oštarija, zapdne nam za oči simpatično selo Brušani sa župnom crkvom. Tu je i područna škola ali bez đaka. Zapravo malobrojna djeca putuju u Gospić u školu. Potvrđuje se ono što se pokazalo ne jedamput da crkva zadnja napušta neko selo. Ona ostaje i onda kad druge institucije odu…Svake nedjelje i blagdana ovdje je misa. 

Danas u Brušanima misa u 11 sati

Velebit je zanimljiv zimi i ljeti, u jesen i proljeće

Župna crkva u Brušanima…

Mala zajedica i drugi dan Uskrsa želi potvrditi vjeru u Uskrsloga. Tri ministranta radosno služe oko oltara. Mala zajednica moli i pjeva.  Dragi su to ljudi, jednostavni. Oni svaki dan otkrivaju u veličini Velebita Božju veličinu i ljubav. U svojoj crkvi zahvaljuju za silna djela Božja. Nakon mise malo smo se zadržali u župskoj dvorani uz piće i razgovor… Vraćajući se u Gospić s desna i lijeva je masiv Velebita. Visovi pokriveni snijegom a u nizini prvi znakovi proljeća. Poželimo  se opet vratiti u Brušane, susresti se s ovim dragim ljudima i diviti se veličini i snazi Velebita.