Tvoje uskrsnuće slavimo

9 tra

Podsjetimo da svake nedjelje slavimo Uskrs. Ovo slavlje seže u prve početke hoda crkve kroz vrijeme. Mi ne “obilježavamo” Uskrs nego slavimo Kristov iskorak iz vremena u novo postojanje, slavimo time i naš blagdan jer je Krist uskrsnuo kao prvina a mi ga slijedimo. Zapravo Uskrs ima kozmičku dimenziju: on dodiruje sve stvoreno! Zato se i blagoslivljaju plodovi našeg rada i prirode.

Danas smo slavili misu u gospićkom naselju Rosulje. Sinoćno vazmeno bdjenjeu u istoj kapeli ostat će nam u ugodnom sjećanju. Koliko je bilo ljudi u kapeli toliko ih je bilo i pred kapelom. Mnogi su došl s košarama za blagoslov. Bdjenje smo počeli u 20 sati. Vlč Mile Rajković i moja malenkost bogatstvom svetih obreda pokušali smo približiti ovom dragom narodu iskrsno otajstvo. Na kraju obreda blagoslov uskrsnih jela.

Danas na svetkovinu Uskrsa misu smo slavili u 10 sati također u Rosuljama. Prohladan dan, pomalo tmuran. Simpatična utrka apostola Petra i Ivana do praznog groba. Iznenađenje i zbunjenost pred praznim grobom jer još nisu upoznali Pisma, Božji plan spasenja. Uskrsnuće Gospodinovo sasvim je izmjenilo njihov život. Oni su svjedoci uskrslog Gospodina do kraja svijeta. Pavao će to posebno isticati: Gospodinovo uskrsnuće baca u pozadinu patnju, progone, kušnje…Sve patnje sadašnjeg vremena nisu ništa prema slavi uskrsnuća…

Idite u miru aleluja, aleluja…

SRETAN USKRS SVIMA KOJI OTVORE OVE STRANICE!