Ukrajina trpi -Pokopana Jadranka Hinić r. Mlinarić

13 sij

Ne možemo izbaciti iz glave misao na Ukrajinu koja trpi. Papa je poslao u Ukrajinu poljskog kardinala Krajewskog. Kardinal je otputovao u Lavov 17. studenog kako bi odvezao generatore i toplinske majice.

“Svetomu sam Ocu poslao govornu poruku – rekao je poljski kardinal za Vatican News – objašnjavajući mu što radim, gdje se nalazim i što sam učinio ovih dana. On mi je odmah poslao dugu poruku kako bi me ohrabrio, rekao mi da mu je srce slomljeno zbog Ukrajine, te kako bi izrazio svoju blizinu.Umoran sam – rekao je kardinal u telefonskom razgovoru, ispričavajući se za pokoju rečenicu izrečenu na poljskom jeziku. Umor je to prouzročen zahtjevnim danima, podijeljenima između prijevoza i putovanja, dugim čekanjima na granici, ali i emotivno, susretima s ljudima koji, zbog nedostatka električne energije proživljavaju dramu hladnoće i mraka. To je kršćanska prisutnost – istaknuo je kardinal te dodao da ga je i Papa podsjetio na to: „Tako bi učinio Isus koji se uvijek stavljao na mjesto ljudi koji su trpjeli. I mi ga trebamo nasljedovati, ta poruka ohrabruje…“ Ovo je samo kapljica u moru. Silna patnja ukrajinskog naroda nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Što je još gore, patnji se ne nazire kraj.


Preminula je u 61. godini života JADRANKA HINIĆ r. Mlinarić iz Željave 45 . Živjela je i preminula u Korenici. Pogreb je održan danas u 14 sati na vaganačkom groblju u 14 sati. Prisutne su bile kćerke Ana i Duša koje žive u Njemačkoj. Pogreb je vodio njezin krsni kum a sada župnik u miru mons. Mile Pecić. Nakon pogreba slavljena je misa zadušnica u župnoj crkvi. Preporučili smo je Božjoj ljubavi: neka nađe mir i radost tamo gdje nema suza, jaka ni boli!