Sunčana subota

18 velj

Subota 18. veljače podarila nam je divan sunčani dan. Kao da je proljeće ponovno potisnulo zimu s niskim temperaturama. A subota kao zadnja priprema za Dan Gospodnji nosi u sebi nešto tajanstveno: ona nas uvodi u vrhunac tjedna, u proslavu Kristova Uskrsnuća. Naše vrijeme nije besmisleno unatoč križeva koji nas pogode, koje nosimo ili pomažemo drugima nositi. Naše vrijeme je rađanje za novi život. Na nedjeljnoj gozbi ljubavi napajamo se snagom odozgor. “Bog je tako ljubio svijet da je poslao svoga Sina jedinorođenca na svijet  da nitko tko vjeruje u njega  ne propadne  nego da ima život vječni.” Ovu smo poruku toliko puta čuli ali svaki put zvuči svježe i utješno. 

Duhovne vježbe za svećenike – U pastoralnom centru župe sv. Josipa u Ličkom Osiku 13 svećenika sudjelovalo je na duhovnim vježbama od 13. do 16. veljače. Kroz duhovne vježbe, razmišljanja, vodio ih je dr. Ivan Bodrožić. Svećenici koji vode svoje zajednice i sami moraju sebe pripremiti za pastoralni rad duhovnom priprermom.

Svećenički malonogometni turnir – U Rumunjskoj je održan međunarodni malonogometni svećeniki turnir. U Bukkureštu se okupilo 260 svećenika iz 16 zemalja. U polufinalu našli su se ekipe Portugala i Slovačke te Poljske i BiH. Portugal je pobijedio Slovačku a Poljska BiH. Hrvatska reprezentacija osvojila je peto mjesto. Igračem turnira proglašen je svećenik reprezentacije Bosne i Hercegovine don Josip Papak. Zanimljivo da je odigran prijateljski susret: svećenici Rumunjske pravoslavne Crkve protiv katoličkih svećenika veterana iz različitih zemalja.

Pozdrav Plješivici!