Rimski prvomučenici

30 lip

Danas crkva slavi Rimske prvomučenike. Radi se o grupi kršćana koji su za rimskog cara Nerona podnijeli mučeništvo. Car Neron bio je pomalo čudak: okrivio je kršćane za požar Rima a prema nekima on je sam potpalio Rim da bi dobio inspiraciju za pjesmu i domogao se nekih parcela!  Kršćani su bili krivi za sve. Ovi su kršćani mučeni prije Petra i Pavla. Neki su živi spaljeni ili bačeni među divlje zvjeri. Teško je poimenice nabrojiti sve ranokršćanske mućenike pa ih slavimo jednim blagdanom.

Na kraju školske godine – Srednja škola Slunj završila još jednu školsku godinu. Podijeljene su svjedodžbe o završenom razredu strukovnih zanimanja i onima koji su završili opću gimnaziju. Svečanosti je prisustvovala u gradonačelniva Mirjana Puškarić. Pred mladima se otvaraju nova vrata koja ih vode u budućnost. Dosadašnji rad i zalaganje jamstvo je da će uspjeti do kraja  u svojim planovima. Dodajmo da je gradonačelnica uručila nagradu Anđeli Petrović koja se daje učeniku generacije.

Migranti u Slunju – Mediji javljaju o sve većem broju migranata u Slunju i okolici. Noćivaju po vrtovima, uz Slunjčicu i stvaraju nelagodu zbog otpada a postoji opasnost zaraze. Lokalna zajednica ne može rješiti ovaj problem. On je ne samo hrvatski negi europski problem.