Zdravlje duše i tijela – Premještaji i imenovanja u Gospićko-senjskoj biskupiji

12 srp

Mnogi ovih dana odlaze na odmor na more, u planine…Naše tijelo je važno: ono je izražaj onoga što duboko nosimo u sebi. Zato se brinemo za tjelesno zdravlje. Rad i odmor su kao let sa dva krila. Želimo imati zdravo tijelo. Ali, ne zaboravimo – kako kaže sv. Pavao – da je naše tijelo hram Duha Svetoga. Ne zaboravimo kako čudesna Božja sila oživljuje naše tijelo i motivira nas da činimo dobro, da mislimo pozitivno i da izabiremo ono šro je od koristi braći ljudima i nama. Onoga časa kad povjerujemo u snagu vjere ona počinje djelovati u nama. A onima koji vjeruju sve je moguće…Svi smo mi izranjeni u duši i tijelu. Nosimo ožiljke. Nepravde koje smo doživjeli u ranom djetinjstvu, nepravedne kritike, prigovori, ruganje…ostavili su rane na našoj duši. Ali prepustimo se njegovu Duhu. Kao što voda donosi život, pere i osvježuje, tako i Duh Sveti u nama liječi sve rane naše duše. Zato samo tjelesni odmor nije dovoljan. Trebamo ozdravljenje u duši.

Odlukom gospićko-senjskog biskupa mons. Zdenka Križića došlo je do novih imenovanja, premještaja i razrješenja u Gospićko-senjskoj biskupiji.

-preč. Marinko Miličević razriješen je službi: generalnog vikara Gospićko-senjske biskupije (235/2023), predstojnika Katehetskog ureda Gospićko-senjske biskupije (236/2023), povjerenika za Pastoral duhovnih zvanja Gospićko-senjske biskupije (237/2023), povjerenika za Pastoral obitelji Gospićko-senjske biskupije (238/2023), člana Prezbiterskog vijeća i Zbora savjetnika Gospićko-senjske biskupije (239/2023), dekana Otočkog dekanata (240/2023), člana Biskupijskog pastoralnog vijeća (241/2023) i službe župnika župe Presvetog Trojstva u Otočcu i excurrendo upravitelja župa Sv. Ivana Krstitelja u Švici i Sv. Mihovila u Dabru (253/2023).

-mons. dr. Richard Pavlić imenovan je generalnim vikarom Gospićko-senjske biskupije (242/2023).

-vlč. Nikola Prša imenovan je povjerenikom za Pastoral obitelji Gospićko-senjske biskupije (243/2023).

-preč. Mišel Grgurić imenovan je povjerenikom za Pastoral duhovnih zvanja Gospićko-senjske biskupije (244/2023).

-preč. Nikola Turkalj razriješen je službe župnika župe BDM Karmelske u Smiljanu i župe Sv. Nikole, b. u Trnovcu te je imenovan župnikom in solidum u župi Sv. Josipa u Ličkom Osiku i župi Sv. Mateja u Širokoj Kuli (260/2023) i predstojnikom Katehetskog ureda Gospićko-senjske biskupije (245/2023).

-fra Marko Đerek, OFM, na prijedlog Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja u Splitu, razriješen je službe župnog vikara u župama Sv. Jurja, mč. u Gračacu, Sv. Roka u Svetom Roku, Sv. Mihovila u Lovincu i Sv. Marije Magdalene u Ričicama (246/2023).

-fra Kristian Radas, OFM, na prijedlog Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja u Splitu, imenovan je župnim vikarom u župama Sv. Jurja, mč. u Gračacu, Sv. Roka u Svetom Roku, Sv. Mihovila u Lovincu i Sv. Marije Magdalene u Ričicama (247/2023).

-o. Domagoj Jelača, OCD, na prijedlog Hrvatske karmelske provincije sv. oca Josipa, razriješen je službe excurrendo upravitelja župa Sv. Jakova, ap. u Bilaju i Sv. Petra i Pavla, ap. u Ličkom Ribniku (248/2023) te je imenovan privremenim excurrendo upraviteljem župa BDM Karmelske u Smiljanu i Sv. Nikole, b. u Trnovcu (261/2023).

  1. Đani Kordić, OCD, na prijedlog Hrvatske karmelske provincije sv. oca Josipa, imenovan je excurrendo upraviteljem župa Sv. Jakova, ap. u Bilaju i Sv. Petra i Pavla, ap. u Ličkom Ribniku (249/2023).

-vlč. Andrija Kekić razriješen je službe župnika župe Sv. Ilije proroka u Sincu i excurrendo upravitelja župa Sv. Mihovila u Ramljanima i BDM od Svete Krunice u Čanku te je imenovan župnim vikarom župe Sv. Nikole, b. na Udbini i župe Sv. Jurja, mč. u Podlapači te pastoralnim pomoćnikom u Svetištu hrvatskih mučenika na Udbini (257/2023).

-vlč. Goran Antunović razriješen je službe župnika župe Uznesenja BDM u Brinju i excurrendo upravitelja župa Sv. Antuna Padovanskog u Letincu i Sv. Ivana Krstitelja u  Lipicama te je imenovan župnikom župe Presvetog Trojstva u Otočcu i excurrendo upraviteljem župa Sv. Ivana Krstitelja u Švici, Sv. Mihovila u Dabru, Sv. Ilije proroka u Sincu, Sv. Mihovila u Ramljanima i BDM od Svete Krunice u Čanku (258/2023).

-fra Draženko Tomić, OFM, imenovan je župnikom župe Uznesenja BDM u Brinju i excurrendo upraviteljem župa Sv. Antuna Padovanskog u Letincu i Sv. Ivana Krstitelja u Lipicama (259/2023).

-vlč. Antun Luketić razriješen je službe župnog vikara župe Sv. Nikole, b. na Udbini te pastoralnog pomoćnika u župi Sv. Jurja, mč. u Podlapači i Svetištu hrvatskih mučenika te je imenovan župnim vikarom župe Presvetog Trojstva u Otočcu i župama kojima upravlja otočki župnik (262/2023).