Polarna svjetlost – Bog je ljubav – Saborsko se sjeća

6 stu

Sinoćna neobična pojava vidjela se iz Hrvatske, Slovenije , BiH, Italije…Oko 18.30 sati pokazala se čudesna polarna svjetlost, aurora borealis. Iako držimo da je ova pojava vezana na sjeverni pol ponekad je vidljiva, doduše rjetko, u središnjim pojasevima naše planete. Aurora, crvena svjetlost, mogla se vidjeti prostim okom…

Nikola Tesla tražeći nadahnuće za praktično korištenje električne energije tražio je nadahnuće. Priznaje da je to nadahnuće našao u molitvi “Oče naš”. Filozofska misao postavlja i traži odgovor na zadnja pitanja, znanost želi proniknuti u tajne kojima smo okruženi, nastoji postojeću energiju  učiniti pristupačnom našoj svakodnevnici a jedino vjera-ljubav nas vodi u središte svemira, u srce Božje ljubavi.  Isus nam je otkrio Boga kao ljubav: Definicija Boga je jednostavno “Bog je ljubav!”

Današnje evanđelje: Čitanje svetog Evanđelja po Luki- U ono vrijeme: Reče Isus prvaku farizejskom koji ga pozva: »Kada priređuješ objed ili večeru, ne pozivaj svojih prijatelja, ni braće, ni rodbine, ni bogatih susjeda, da ne bi možda i oni tebe pozvali i tako ti uzvratili. Nego kad priređuješ gozbu, pozovi siromahe, sakate, hrome, slijepe. Blago tebi jer oni ti nemaju čime uzvratiti. Uzvratit će ti se doista o uskrsnuću pravednih.« Riječ Gospodnja. 

Evo nekoliko snimaka snimljenih sinoć iz Gospića:

 

Sjećanje na tragediju Saborskog – U nedjelju 12. studenog, održat će se obilježavanje 32. obljetnice sjećanja na stradavanje i okupaciju Saborskog u Domovinskom ratu.
Sve će započeti u 9 i 30 okupljanjem uzvanika ispred zgrade Općine Saborsko. U 10 sati će Kolona sjećanja krenuti do Spomen obilježja masovne grobnice, gdje će biti položeni vijenci i upaljene svijeće. U 11 sati će u crkvi Sv. Ivana Nepomuka biti služena Sveta misa za sve stradale u Domovinskom ratu. Program organiziraju Općina Saborsko i HVIDR-a Saborsko.