Neki hodočasnici krenuli prema Gospinim svetištima

14 kol

Uoči Velike Gospe ili Marijina Uznesenja mnogi su se dali na hodočašće u Marijina svetišta. Jutros je krenula grupa hodočasnika iz Gospića prema Krasnu a to su učinili i mnogi drugi. Kao osmoškolac hodočastio sam iz župe Vaganavc – pridruili smo se hodočasnicima iz Bihaća – na Krasno. Dakako sve pješice: preko Plitvica, Babinog Potoka, Otočca, Švice i u kasnim popodnevnim satima stigli bismo na Krasno. Prenoćili smo u priprostom prenoćištu i sutradan sudjelovali u misi, ispovjedili se i vratili se istim putem pješice kućama… Na Krasnu će misu ove godine na samu svetkovinu u 11 sati  predvoditi gospićko-senjski biskup mons. Zdenko Križić. Ispovjedanje vjernika počinje već od 7.30 sati. 

Slavlje u Cetingradu sa dijamantnom misom  – Župa Cetingrad slavi Veliku Gospu kao svoju zaštitnicu. Narod iz slunjko-plitvičkog kraja pohrlit će sutra . kao i svake godine – u Cetingrad. Mogućnost ispovjedi. Misu će predvoditi dugogodišnji cetingradski župnik mons. Marijan Ožura, sada u miru,  i zahvaliti Gospi za 60 godina svećeničke službe. 

Slavlje Vel. Gospe u Cetingradu 2017.

Spomenimo Gospina svetišta ili Gospina slavlja  u Og. Oštarijama, Klancu, Zavalju. Kamenskom…a da ne govorimo o velikim svetištima kao što je Marija Bistrica, Trsat, Gospa Sinjska…