Danas na slunjskom poligonu

23 lis

Danas smo slavili misu na slunjskom poligonu. Vojni kapelan vlč. Josip Šimatović zbog zauzetosti zamolio nas je da ga zamijenimo. Kao slunjskom župniku poligon je dobro poznat. Ovamo smo nakon Oluje dolazili i slavili misu na otvorenom.  Vojska je rado dolazila u slunjsku crkvu (dvoranu) a ponekad su i slunjski vjernici dolazili na poligon. Jednostavno vojska živi s narodom i obratno. Crkva je izgrađena tek 2017. na poligonu. Posebno su se zalagali tadašnji zapovjednik pioligona brigadir Mario Lilić i vojni kapelan Miljenko Majić. Vojni biskup mons Jure Bogdan blagoslovio je crkvu 08.12.2017. Crkva je izgrađena od drveta i pravi je biser u ovom prostoru.

Na misi danas u 18 sati okupili su se vojnici koji su ovdje na vježbama. Misu sam predvodio u suslavlju s vlč. Milom Rajkovićem (koji je također u domu u Gospiću). Vojnici su iz raznih mjesta ali ovdje su svi u svom domu. Današnje evanđelje pruža obilnu duhovnu hranu. Naši uspjesi mogu nas odvesti u oholost života tako da podcjenimo druge. Farizej je vidio samo sebe i svoju uspješnost a podcjenio je carinika koji se iskreno kaje i na putu je da uđe u Božju pravednost. Razlikujemo grijeh koji je zlo i konkretnog čovjeka koji je sagriješio i kajanjem ulazi u Božji svijet ljubavi i pravednosti. Isus je sjedao za stol s carinicima ali ne da ih podrži u njihovoj zločestoći nego da ih pozove na obraćenje. Radost je na nebu veća zbog jednog obraćenog griješnika nego zbog 99 pravednika!

Vojnici su nas počastili u svom restoranu sokovima. Pozdravili smo osoblje koje radi u kuhinji i vratli se u Gospić po noći. Jedan dan za pamćenje! /Mile Pecić/

Crkva na poligonu izgrađena 2017.

Današnja misa na poligonu

U crkvi su fotografije poginulih mladića za domovinu iz slunjskog kraja