Molitva za mir

27 lis

U pojasu Gaze žive i kršćanske zajednice. Kako žive kršćani u paklu rata? Kako javlja Kathpress – nakon krvavih sukoba između Palestinaca i radikalnih izraelskih doseljenika u četvrtak, palestinska kršćanska zajednica Taibeh na okupiranoj Zapadnoj obali strahuje od daljnjeg nasilja doseljenika. “Bojimo se teške noći”, rekao je latinski svećenik Taibeha Bashar Fawadleh za Katoličku novinsku agenciju (KNA). Lokalna zajednica postavila je noćnu stražu od 70 ljudi kako bi zaštitili oko 1300 stanovnika od mogućih napada. Prema riječima svećenika, nekoliko radikalnih izraelskih doseljenika napalo je Palestince koji su brali masline izvan grada. U napadu su dva člana njegove kongregacije zadobila slomljene kosti i liječena su u bolnici. Prema Fawadlehu, dva beduina iz tog područja također su ozlijeđena, a kršćanski školski autobus je oštećen u napadu u gradu. Zbog napete situacije grčko-pravoslavna i latinska zajednica odlučile su zatvoriti škole i djecu poslati kući.

Papa Franjo pozvao je danas kršćanski svijet i ljude dobre volje na molitvu i post. Rat poništava budućnost, neka oružje utihne, neka se čuje vapaj mira za siromahe, naroda, djece, rekao je Papa koji je ponovno izrazio i blizinu napaćenoj Ukrajini, objavio je Vatican News.

Grupa izraelskih istaknutih intelektualaca danas je uputila apel u kojem se traži izgradnja sigurnih skloništa za civile u pojasu Gaze koji su nevine žrtve konflikta koji je u tijeku.

U Gospiću garaža ili nadstrešnica znači puno u zimi kad treba auto osloboditi od snijega prije odlaska na posao