Dan molitve i posta –

26 lis

Papa Franjo pozvao je vjernike “svih vjera” na dan posta, pokore i molitve koji će se održati 27. listopada a povod je tragedija koja se događa u Palestini. Neka se čuje vapaj mira pogotovo za one nemoćne kao što su djeca, mali bespomoćni ljudi. Ne zaboravljamo ni Ukrajinu. „Broj žrtava raste, a situacija u Gazi je očajna. Molim da se poduzme sve što je moguće kako bi se izbjegla humanitarna katastrofa“-  papin je krik.

Dvoje poginulih na autocesti – Na autocesti A1 nekoliko kilometara od izlaska Gospić jutros se dogodila teška prometna nesreća u kojoj su smrtno stradale dvije osobe. Nesreća se dogodila jutros oko 4.30 sati. Uviđaj će dati odgovor na uzrok tragedije ali dva ljudska života su izgubljena. Dodajmo ovome da je u Sjedinjenim državama pomahnitali ubojica ubio 22 osobe i dao se u bijeg.

U kušnjama – Bog izbavlja čovjeka od zla i nevolja. On sve izvodi na dobro. Zato je strpljivost u nevoljama znak mudrosti. Mudre izreke kažu: “Čovjekova učenost prepoznaje se po strpljivosti”. Mudar i krepostan čovjek strpljivošću u nevoljama donosi dobre plodove. Strpljivost se koristi zlim prilikama i u zlim vremenima da donese dobre plodove koji ostaju.