Misa s 1,5 milijuna vjernika

1 velj

Zračna luka N’ Dolo u glavnom gradu Kinshasi u Kongu od 9.30 sati poprište je događaja za pamćenje. Papa Franjo predsjeda euharistijskom slavlju za mir i pravdu. Prema podacima lokalnih vlasti  prisutno je više od milijun i pol ljudi. Mnogi su prespavali na livadi na otvorenom u očekivanju velikog slavlja. Stotine svećenika koncelebriraju s Papom Franjom. Poduzete su sve mjere opreza. Radi se o događaju na kojem je okupljen najveći broj vjerika na ovom pastirskom putovanju u Kongo i Južni Sudan. Danas je svečani dan u Kinshasi: zatvorene su škole kao i mnoge privredne aktivnosti. Sve je podređeno papinom posjetu.

Podsjetimo se na posjet Hrvtastkoj pape Benedikta XVI 2012. godine

Ivan Dominik Iličić, dominikanac u Rijeci, na svom profilu objavio blagoslov NK Rijeka

Jučerasnji blagoslov u HNK Rijeka. Blagosloviti igrače i ostale dionike nekog nogometnog kluba ne znači biti protiv drugih klubova. Isus nije za jedan klub na način da bi bio protiv drugih klubova nego mislim da mu je stalo da što više igrača, djelatnika i navijača budu otovreni njegovom blagoslovu i da kroz sport promiču prije svega ljudske i kršćanske vrijednosti i ostvare primjer pravog zajedništva. Molimo u tom duhu za naše sportaše kojem god klubu pripadali a osobito za na

Zalazak sunnca večeras u Gospiću

Molitva prije spavanja: Gospodine Isuse Kriste, ti si blag i krotak te daješ slatki jaram i lako breme onima koji idu za tobom. Primi, molimo te, naše današnje naume  i naš rad i  udijeli nam počinak koji će nam pomoći da ti još spremnije služimo!