Duže noći – Hodočašće

12 lis

Još jedan divni jesenski dan koji nam pruža ljetni ugođaj. Sunce jednako grije zle i dobre, one koji ubijaju braću ljude kao i one koji trpe nepravdu, progonstvo…U ovom mjesecu kršćani mole krunicu, jednostavnu molitvu, koju mole zajednički ili osobno sami. To je duhovna snaga koja ovomu svijetu donosi blagoslov….Jesenska ravnodenevnica /ekvinocij/ dogodio se 23. rujna kad su dan i noć bili jednaki /po 12 sati/. Od tada noć postaje pomalo duža. Tako ide do drugog dijela prosinca kad pomalo počinje dan “rasti”. Pomicanje kazaljki na satovima predviđeno je od 28. na 29. listopada. Tada treba kazaljke u 3 sata pomaknuti na 2 sata.

Hodočašće Gospi Sinjskoj 14. listopada – U subotu 14. listopada u Svetište Čudotvorne Gospe Sinjske hodočaste vjernici Gospićko-senjske biskupije s mons. Zdenkom Križićem, novoimenovanim Splitsko-makarskim nadbiskupom i svećenicima Gospićko-senjske biskupije. Na hodočašću će sudjelovati 1200 hodočasnika iz župnih zajednica biskupije.

U 11 sati nadbiskup Križić predsjedat će euharistijskim slavljem u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske u zajedništvu sa svećenicima i vjernicima Gospićko-senjske biskupije i Župe Gospe Sinjske. Prije slavlja u Svetištu će vjernici imati mogućnost za sakrament Ispovijedi. U poslijepodnevnim satima hodočasnici će sudjelovati u pobožnosti Križnog puta prema Tvrđavi Grad gdje se po zagovoru Majke od Milosti Čudotvorne Gospe Sinjske 1715. godine dogodila čudesna pobjeda nad Osmanlijama.