Tvojim se vjernima život mijenja a ne oduzima

16 ožu

Četvrtak, 16. ožujka. Novi dan u svoj svojoj raskoši: nebom polagano putuju bijeli oblaci. Kroz njih povremeno proviri plavetnilo neba. Ponekad se divimo slikama koje su napravili umjetnici i pokušavamo otkriti mrvicu Božje ljepote i sklada. A pred našim očima svaki dan nižu se slike koje bi nas trebale trgnuti iz naše pospanosti i dosade. Ostajemo zapanjeni pred ljepotama zvjezdanog neba, neba pokrivenog oblacima koji se mijennjaju iz sata u sat. Sve je u pokretu, promjeni…Otvorena knjiga koja nam je dana za čitanje…U ovaj naš svijet je došao Spasitelj Isus Krist. On želi da se svi ljudi spase. “U kući Oca mojega ima mnogo stanova.”  Ima mjesta za svakoga. Ali u to kraljestvo ne ide se na silu. Svatko se mora odlučiti u slobodi i potvrditi u nesebičnoj ljubavi.  To znači sagraditi kuću na čvrstim temeljima koja odoljeva potresima i poplavama. Takav zna da nije slučajno na ovoj zemlji nego da ga je Bog satkao s jedinstvenim kodom, identitetom, da je neponovljiv. Smrt nije u Božjem projektu: smrću se život mijenja ali ne oduzima.

Tvojim se vjernima život mijenja ali ne oduzima

33. obljetnica dolaska višestranačja – U Gospiću će večeras u 18 sati biti obilježena godišnjica prvih demokratskih iskoraka nakon pada komunizma. Pred 33 godine osnovana je Hrvatska demokratska zajednica u Gospiću koja će u demokratskim promjenama odigrati povijesnu ulogu. Demoktatske promjene trebat će obraniti od agresije. Dobro se prisjetiti ondašnjih prilika kad smo gledali na istok i zapad te očekivali pomoć koja je izostala. Oslonili smo se na sebe i Božju pomoć. U našu slobodu ugrađeno je mnogo suza, krvi i znoja, srca i pameti. Danas suncem okupan Gospić prošao je križni put od 1991. do 1995. Sjećamo se onih koji su žrtvovali svoj život za slobodu i dostojanstven život mladih generacija. Očekuje se dolazak premijera, ministara, uglednih gostiju…

20.03.1992. u Ribniku udaljenom 9 km od Gospića, na prvoj crti: crkve su gađali topništvom

Molitva navečer:

Ti si na križu  od Oca molio oproštenje  za svoje krvnike: daj da i mi ljubimo neprijatelje i molimo se za progonitelje!

U ruke Tvoje Gospodine predajem duh svoj. Brani nas Gospodine  dok bdijemo, čuvaj nas dok spavamo da bdijemo s Kristom  i počivamo u miru. Mirnu noć i sretan svršetak udijelio nam  svemogući Gospodin. Amen.