Promjena vremena – Hod za Isusom

15 ožu

Nakon ugodnih dana na pomolu je promjena vremena. Noćas je pao snijeg u višim predjelima gorske Hrvatske. Javljaju da je noćas na Zavižanu palo više od 70 ccm snijega. Dok ovo pišemo u Gospiću nema snijega ali je oblačno i prohladno.

Današnji dan je dar. Dar nismo ničim zaslužili. U našoj pomalo djetinjoj vjeri očekujemo da nam Bog bude “sluga”, da udovolji našim željicama. Ali, to se ne događa. On ispunjava svoj plan s našim spaenjem a ne naše ludosti. Isus je jednom upitao učenika: što ljudi drže o njemu i što oni misle o njemu. Odgovori su bili različiti ali u njemu su gledali proroka. Isus ih je poučavao i uvodio u tajnu križa, smrti i uskrsnuća. To im nije išlo baš u glavu kao što ne ide niti nama. Ići Isusovim putem znači podmetnuti leđa pod križ naše braće i pomoći ga nositi. “Tko želi biti prvi neka bude posljednji” – kako čudno zvuče ove Isusove riječi ali one imaju snagu u svim vremenima. One su poziv na društeno djelovanje. Isusov put je jednostavno služenje koje dosiže vrhunac na križu.

U četvrtak 16. ožujka u Gospiću će boraviti državni vrh: premijer Plenković, ministri Tomo Medved i Goran Grlić Radman. Povod je 33. obljetnica osnivanja HDZ-a

VEČERNJA MOLITVA: Brani nas Gospodine dok bdijemo, čuvaj nas dok spavamo da bdijemo s Kristom  i počivamo u miru…Gospodine Isuse Kriste, ti si blag i krotak te daješ slatki jaram i lako breme  onima koji idu za tobom.  Primi, molimo te, naše današnje naume i naš rad i udijeli nam počinak koji će nam pomoći da ti još spremnije služimo!

Snimak iz 2004. godine /Slunj/