Voda se povlači

19 svi

Poplave su i danas udarna vijest i predmet razgovora. Na području Kosinja poplave i dalje zadaju ne male probleme iako su ovi ljudi naučili živjeti s poplavama. Zatvorene su ceste za Bakovac, Sušanj i Rudinku. Rijeka Lika pomalo raste jutros ali prestanak oborina daje nadu u opadanje razine Like i oszalih pritoka. Karlovac, Kostakjnica i mnoga manja mjesta muku muče i ne spavaju spokojno. Jedino Obrovac počinje liječiti posljedice silnog naleta vode koji je ostavio oustoš. Borba s prirodnim nepogodama nije završena niti će završiti ikada. Možemo neke stvari popraviti i kontrolirati ali na pr. otapanje leda koji će dići razinu mora koji metar ne može nitko zaustaviti. Ipak, hvala Bogu vrijeme se pomalo smiruje i očekujemo povlačenje voda u svoja korita. Oko podneva počelo se pokazivati sunce u gorskoj Hrvatskoj.

Prokuhavanje vode – Zbog povećanog vodostaja rijeke Slunjčice pojačan je nadzor nad radom cjelokupnog sustava, sukladno zakonu i ostalim propisima.
Voda se može konzumirati, uz preporuku da se voda prokuha prije konzumacije preporučuju u Slunju..

Hrvtatski katolički radio slavi 25 giduna djelovanja. – Hrvatski katolički radio emitira od 0 do 24 sata. Ugledni gosti, duhovna glazba, intrervjui, vijesti…učinili su ovaj radio popularnim ne samo među vjernicima. Radio pomno prati sva događanja u zemlju i među našiom ljudima u tuđini. Bez njega bio bio naš medijski prostor doista siromašaniji…