Veseliti se s onima koji se vesele…

8 svi

“Trpjeti s onima koji trpe, veseliti se s onima koji se vesele” /Rim 12,15/. Ove Pavlove riječi uvode nas u razmišljanje o našem odnosu prema ljudima s kojima živimo. Ovakav stav, koji izriče sv. Pavao, otupljuje agresivnost prema drugima. Nažalost, upadamo u pogrešku  ili zamku da druge sudimo po našim kriterijima ili po našim predrasudama: oni bi trebali biti onakvi kako smo mi zamislili. Ovakav stav može nas udaljiti od drugih i stvoriti “zidove”. Može se pojaviti srdžba. Srdžba je silna energija koja može biti destruktivna ali može biti i konstruktivna, pozitivna. Ovisi o nama. Ako srdžbu sublimiramo ona može ojačati našu nadu i možemo promijeniti naš odnos prema drugima. Trebamo drugačije odnosno pozitivno početi razmišljati. Onda slijedi i promjena u našim emocijama. Mi  oslobađamo energiju u pozitvnom smislu. Veliki sveci, mistici, upravo su tako rasli kao osobe i Božji ugodnici…

Vjernik uči od Krista prihvaćati druge ljude koji su drugačiji

Prva Pričest u Lešću  – Svake nedjelje u nekoj od župa je slavlje Prve Pričesti ili Krizme. Tako je jučer u župi Ličko Lešće slavlje Prve Pričesti diglo na noge čitavu župu. Ove je godine njih 11 pristupilo stolu Gospodnjem. Prvopričesničko slavlje s misom predvodio je vlč. Mile Rajković. Nakon mise slavlje je nastavljeno u obiteljima prvopričesnika.  

Likovna kolonija u Rastokama – U sklopu programa Rekreativni kutak slunjskog Crvenog križa u gradu Slunju održana je likovna kolonija na prvi svibnja. Uz podršku volonterke Mirjane Modrušan, okupili su se likovni umjetnici koji su uz šum slapova, proljetno sunce i prekrasan dan u Rastokama, svoj talent  kistom prenijeli na platna.