Ususret SHKM-u – Nožem na kupce

13 tra

Kao što je poznato Gospićko-senjska biskupija i grad Gospić domaćini su 12. Susreta hrvatske katoličke mladeži /SHKM/ koji će biti održan u subotu 4. svibnja 2024. pod geslom „Raduj se za svoje mladosti“.  Božji narod se raduje ovom susretu jer je mladost naša budućnost, pogotovo mladost otvorena ljepoti evanđeoske poruke. Ovo je veliki zadatak za domaćina: treba toliku mladost smjestiti. Nekima treba prenoćište a da ne govorimo o ostaloj logistici vezanoj uz ovakve surete. Organizatori javljaju da sudionici koji ostvaruju pravo na noćenje prijave su produljene do 20. travnja 2024. Nakon tog datuma sudionici će imati mogućnost prijave na SHKM do 30. travnja 2024. ali neće imati pravo ostvariti mogućnost noćenja bez obzira na udaljenost biskupija iz kojih dolaze.

Za više informacija moguće je javiti se na adresu e-pošte shkm2024@gmail.com i na broj telefona 053/746-400 ili pratiti službenu mrežnu stranicu Susreta hrvatske katoličke mladeži u Gospiću, kao i društvene mreže (FacebookInstagram i TikTok).

Novčica mirno teče…

Nastupilo je ljetno vrijeme prema temperaturama

Nožem na kupce – Jedna vijest koja ulijeva jezu i strah dolazi iz Australije. U trgovačkom centru Westfield Bondi Junction u Sydneyu nešto prije 16 sati po lokalnom vremenu muškarac je iznenada počeo nožem napadati kupce. Za nekoliko trenutaka tiho subotnje poslijepodne kupnje prekinuli su užas i vriska onih koji su se pokušavali spasiti. U roku od nekoliko minuta trgovački centar izolirala je policija, koja je blokirala i okolne ulice. Na licu mjesta bila je i velika prisutnost spasilaca. Osumnjičenika je locirao i ubio policajac. U početku se govorilo i o drugoj osobi u akciji, no nakon nekoliko sati policija je to demantirala: napadač je djelovao sam. Bilans je bio velik, potvrdila je policija: u napadu je poginulo šestero ljudi, uključujući i napadača a o ranjenima da ne govorimo.

Što reći nakon ovog suludog čina? Radi li se o poremećenoj osobi ili svjesnom napadu na superiornu civilizaciju u kojoj je potrošnja jedan od zakona. Živimo u vremenu velikih kontrasta i suprotnosti. Neki ne mogu podnijeti superiornost civilizacije ekonomsko-tehničkog napretka pa se suprostavljaju nožem.