Uoči blagdana sv. Josipa

18 ožu

Svi smo mi više ili manje duhovno ranjeni. Iz djetinjstva vučemo neke traume zbog uskraćene ljubavi, neprihvaćenosti u društvu…U životnoj borbi dobijemo rane koje teško zacjeljuju. Nepravedna optužba ili izrugivanje od ranog djetinjstva, na poslu…ostvljaju rane. Ali, ne zaboravimo da Božja ljubav liječi srca slomljena. Božje ljubav je poput vode koja donosi u pustinju život, sve oživljava. Svemoćna snaga Božje ljubavi može izliječiti sve traume iz ranog djetinjstva kao i one dobivene u areni života. Na nama je da ne uskratimo Božjoj ljubavi da nas “preplavi” i iscijeli. Molitva je lijek ranjenoj duši. Ona nas vraća u radost postojanja, radost života…Molitva nas ozdravlja u najdubljem dijelu našeg bića i vraća osmjeh…

Slavlje sv. Josipa – Slavlje sv. Josipa počelo je devetnicama. Danas će u svetištima i crkvama posvećenima sv. Josipu već početi slavlje. Župna crkva sv. Josipa u Ličkom Osiku priprema se od 16. ožujka. Večeras u subotu 18. ožujka u u 17 sati korizmena ispovijed a u 18 sati  misa (predvodi vlč Mile Pecić). Na sam blagdan 19. ožujka  svečana misa u 11 sati koju predvodi  gospićki župnik o. Anto Knežević.

Župa Cetingrad slavi svetog Josipa kao svoga suzaštitnika. Najveća crkva u ovom dijelu Hrvatske bit će ispunjena vjernicima. Održava se i godišnji sajam koji privuče ljude iz mnogih dijelova Hrvatske.

Župna crkva u Cetingradu

Koncert korizmenih napjeva pod motom Sinac pod križem održat će se u Sincu 18. ožujka (subota) u 19 uri u organizaciji Župe Sinac i Zavičajnog društva Sinac, a pod pokroviteljstvom Grada Otočca. Na koncertu će nastupiti. ŽVA Goranovke (iz FA Ivan Goran Kovačić) iz Zagreba; Broćanski bećari iz Međugorja; Župni zbor Marije Pomoćnice iz Zagrebačke Knežije;  Župni zbor Sv.Mihovil iz Lovinca; Župni zbor Zrnje Gospine krunice iz Sinca; Župni tamburaški orkestar iz Sinca i ZD Sinac iz Zagreba.