Sv. Pavao od Križa

19 lis

U katoličkom kalendaru danas je spomendan sv. Pavla od Križa. Ovaj je čovjek nalazio nadahnuće u Kristovoj muki. Prenio je na okupljenu zajednicu redovnika svoj duboki kentemplativni život. Bio je obdaren mnogim neobičnim darovima kao što je bilokacija, levitacija. Sačuvano je oko 2000 njegovih pisama. Okupio je zajednicu i počeli su nicati prvi samostani. Zajednica je narasla na 150 članova nakon njegove smrti 1775. Umro je u 82. godini života. Njegova zajjednica i danas djeluje ponajviše u misijama: broji oko 20 misijskih središta.

Ljeto kao da nema kraja. Podareni su nam divni sunčani dani. Istina, sve je više suhog lišća oko nas ali i to ima svoju ljepotu i draž.

Preminuo vlč. Marko Piršljin – Danas je pogreb vlč Marka Piršljina. Rođen je u Kuterevu. Nakon svećeničkog ređenja teško je obolio i proveo život boreći se s bolešću. Zadnje godine proveo je u domu za starije osobe u Brlogu. Naoko jedan neuspješan život ali u Božjim očima sve je drugačije. “Prvi će biti posljednji a posljednji prvi” – iznenađuju nas Isusove riječi. Naši su sudovi odveć subjektivni i zato često puta pogrešni. Na nama je da molimo za svoju preminulu braću