Sezona Prvih Pričesti i Krizma

30 tra

SHK u Gospiću – Događaj koji pobuđuje veliko zanimenja u čitavoj Hrvatskoj susret je hravatske katoličke mladeži u Gospiću 4. svibnja. Očekuje se desetak tisuća mladih. Program je objelodanjen, sve su pripreme odrađene. Iz udaljenijih dijelova Hrvatske pripremljeno je noćenje.

Vrijeme je slavlja Prvih Pričesti i Krizma po našim župama. Nakon Prve Pričesti sutra, na spmendan sv. Jospipa Radnika 1. svibnja,  krizma je u župi Lički Osik. Iako naša biskupija još nije dobila novog biskupa poslove vodi dijacezanski upravitelj mons. Richard Pavlić tako da se krizmana slavlja održavaju po utvrđenom programu.

Krizmanici

U spomendan tragične pogibije Zrinskog i Frankopana i obilježavanja Noći tvrđava, danas u utorak, 30. travnja, u Slunju je organizirana šetnja s profesoricom povijesti Teodorom Vlašić. Polazak je u 13:00 sati, ispred Srednje pkole Slunj. U šetnji će sudjelovati učenici Srednje škole. Prije nas je toliko generacija koje su ostavile svoje tragove. Posebno Frankopani Slunjski koji su ostavili vidljive tragove u Slunju.

Među vijestima jedna nam je pala za oko: Poljakinja se dala u šverc migranata! Da muški švercaju migrante nekako smo navikli ali da se jedna žena iz Poljske prihvati ovog riskantnog posla to nas čudi. Uhvaćena je u Karlovcu s migrantima i odmah stavljena u zatvor. Rekli bi ljudi: što joj je to trebalo!