Ptica bez krila

5 tra

Psiholog, psihijatar i filozof Viktor Frankl preživio je konc-logor. Zapazio je da strahote logora nisu preživjeli oni koji su bili fizički najjači nego oni koji su bili jaki duhom, koji su znali dati smisao svojoj patnji i svom životu. Život je zadatak na koji trebamo odgovoriti pa makar zadatak bio i težak. Pročitali smo danas da je slavni povjesničar Tom Holland doživio iznenadno ozdravljenje od raka kad se utekao Gospinom zagovoru. Inače je agnostik, odrastao u protestantskoj obitelji. Kad mu je dijagnosticiran rak utekao se Gospi. Bolest je zaustavljena. Ako čovjek zapriječi kontakt s nadnaravnim, upada u očaj. Pomanjkanje religioznosti uzrokuje povećanje neuroza – primjetio je Frankl. Čovjek bez otvorenosti za nadnaravno, za susret s Bogom, nalikuje ptici bez krila za let. Neki su ateisti, zavedeni bezbožnom ideologijom, gledali sa zavišću na vjernike koji su svoje mrtve ispraćali s vjerom u susret u vječnosti. “Blago njima kad se mogu rastati s pokojnima u vjeri i nadi” – znali su reći takvi.

Tvoje uskrsnuće slavimo, tvoj slvni dolazak iščekujemo

 

34. obljetnica HDZ  u Gospiću – HDZ  Ličko-senjske županije slavi danas 34. obljetnicu osnivanja stranke. To je razlog da se okupe danas u 17 sati u sportskoj dvorani u Gospiću mnogi članovi i simpatizeri. Očekuju se i ugledni gosti kao na pr. premijer Andrej Plenković, ministar branitelja Tomo Medved koji je vodeći na stranačkoj listi u ovoj izbornoj jedinici.

National Geographic o Slunju – Slunj se vrti u svjetskim turističkim publikacijama. Tako je  englesko izdanje National Geographic opisao Slunj-Rastoke kao čudesno turističko odredište ukrašeno prirodnim ljepotama.  Tako se ljepota prirode u suradnji s ljudima preporučuje svjetskoj javnosti. Časopis podsjeća da je prema izboru Svjetske turističke organizacije  Ujedinjenih naroda upravo Slunj- Rastoke proglašeni najboljim ruralnim odredištem.