Propuštene šanse – Preminula Anka Salopek r. Mikuljan

6 lip

Danas je u našem kalendaru spomendan sv. Norberta. Iz njegovog životopisa doznajemo da je kao mladić živio neuredno, zaprava je živio kao da Boga nema. Neki sebi stave misao  vodilju: ja želim biti Bog pa mi zato Bog ne treba!. U ovakvoj oholosti čovjek sebi sve priušti ali i doživi razoćčaranje. Tako je i mladi Norbert doživio udarac groma. Jahao je na konju kad je grom opalio: pao je i ležao sat vremena u nesvjesti. Kad je došao k svijesti promijenio je život. U životu nam Bog šalje upozorenja i znakove ali ih mi ne želimo “pročitati”. Nekima je besazleni znak bio dovoljan da se oslobode oholosti i da prepoznaju Božju dobrotu i ljubav koja ih prati. Promijenili su žicot. Svakome od nas Božja dobrota daje znakove i upozorenja ali ih mi ignoriramo. Neki su u bolničkom krevetu progledali duhovno. Sv. Augustin je trčao za slavom i užicima ali se slomio: prepoznao je Božju ljubav koja ga nije napuštala. Odgovorio je čitavim svojim životom. Njegova je uzrečica postala općepoznata: “Nemirno je srce naše Bože, dok u tebi ne otpočine!”

Jučer je na vaganačkom groblju pokopan Ivan Jelečanin, rođen 1947. Ostavio je iza sebe suprugu i dvoje djece…Pokopan je na vaganačkom groblju; uz župnika Dinu pogrebu su prisustvovali svećenici rodom iz Vaganca mons Pecić i Čančar. Nakon pogreba  slavljena je misa u župnoj crkvi. 

Sa sprovoda Ivana Jelečanina jučer u Vagancu

Preminula je u 53. godini života ANKA SALOPEK r. MIKULJAN.  Rođena je i odrasla u Vagancu. Sa suprugom  Nikolom ima troje djece. Njezin pogreb također u Vagancu danas 6. lipnja u 16 sati. Za njom tuguje suprug Nikola, troje djece, brat Slavko, rodbina…