Produženo ljeto – Ministar danas u Slunju – Mons. Uzinić preuzeo nadbiskupiju

12 lis

Miholjsko se ljeto produžilo. Nižu se divni sunčani dani. Biljke se pripremaju za dugu zimu. Ovo je prilika da se i ljudi priprema za duge i hladne zimske dane i noći.

Ovaj snimak napravljen na današnji dan 2011. a izgleda kao da je danas snimljen

Nadiskup Uzinić preuzeo riječku nadbiskupijju – Ono što se očekivalo jučer je formalno učinjeno: nadbiskup Dević zbog godina ponudio je ostavku kako je to predviđeno crkvenom praksom. Nadbiskupiju je preuzeo mons Mate Uzinić 11. listopada. Nadbiskup Devčić vodio je nadbiskupiju u bremenitim vremenima, na pragu novog milenija. O njemu bi se mnogo toga lijepog moglo napisati i izreći. Nama je poznat dobro u vrijeme rata i progonstva:  kao urednik biskupijskog lista “Zvona” pomno je pratio prognani narod i bilježio. Zapisi u “Zvonima” važan su povijesni trag prognanog naroda iz dijela Nadbiskupije (slunjski dekanat).

„Ove godine obavijestio sam Svetog Oca da 1. siječnja 2023. godine navršavam 75 godina života, čime sam postigao kanonsku dob za umirovljenje. Papa Ivan Pavao II. imenovao me je riječkim nadbiskupom metropolitom 17. studenog 2000. godine, a za biskupa ove mjesne Crkve posvećen sam i uveden 16. prosinca iste godine. Za svoje biskupsko geslo uzeo sam riječi „Krist – naša nada! – između ostalog rekao je nadbiskup Devčić 

Nadbiskup Devčić uz biskupa Milovana i pok. biskupa Bogovića

Ministar Medved u Slunju i Karlovcu – Doznajemo da danas 12. listopada posjećuju Karlovačku županiju potpredsjednik Vllade i ministar branitelja Tomo Medved i miinistar zdravstva Vili Beroš. Posjetit će Slunj u 17 sati i pogledati novouređeni odjel fizikalne terapije u Domu zdravlja. Dakako, pridružit će im se županica Martina Furedek Hajdin i slunjska gradonačelnica Mirjana Puškarić. U Karlovcu će u 19 sati otvoriti novi helidrom pri Općoj bolnici Karlovac. U opremanju ovog objekta sudjelovala je i američka vlada.