Početak srpnja -Mlada misa –

1 srp

Započeli smo mjesec srpanj, vrhunac turističke sezone, ali svjetski problemi ostaju. Završen je novi susret papinog izaslanika kardinala Mattea Zuppi s Putinovim savjetnikom Juri Ushakovim. Svrha susreta je mir u Ukrajini. Kardinal Zuppi sad će izvjestiti sv. Oca o posjetu. Radi se o utvrđivanju humanitarnih inicijativa koje mogu otvoriti putove za postizanje mira. Užasni rat koji je odnio mnoštvo života, pokrenuo progone milijuna ljudi sa svojih ognjišta, ostaje duboka rana u kršćanskom svijetu.

Mlada misa u Ogulinu – Don Nikola Luketić danas slavi mladu misu u 11 sati, u Župi bl. Alojzija Stepinca u Ogulinu. Misi je prethodila svečana procesija od osnovne škole i roditeljski blagoslov. Za slavlje mlade mise župa se pripremila trodnevnicom. Propovijeda  don Luka Klarica.

Župna crkva bl. A Stepinca u Ogulinu

Započeo Mladifest Hrvatska – U organizaciji Marijine legije, a uz potporu Sisačke biskupije, u petak 30. lipnja u Župi sv. Kvirina u Sisku započeo je jubilarni peti po redu Mladifest Hrvatska –  izvijestio je Ured za odnose s javnošću Sisačke biskupije.

Koncert “Velebitske večeri” u Krasnu – Po prvi puta u župnoj crkvi sv. Ante u Krasnom Polju održat če se “Velebitske večeri”, koncert u organizaciji udruge Zvuci Velebita. Koncert počinje večeras 1. srpnja u 19 sati. Sudjelovat će studenti muzičke akademije Zagreb uz klavirsku pratnju prof. Lane Bradić. Posebni gost bit će klapa Sagena.