Papa Franjo stigao u Mađarsku – Sajam u Gospiću – Sjećanje na Velebitski ustanak

28 tra

Gotovo svi mediji javljaju da je danas papa Franjo započeo apostolsko putovanje u Mađarsku, u srce Europe. Preletio je zračni prostor iznad Hrvatske te po običaju uputio pozdrav predsjedniku Hrvatske.  Papi Franji leži na srcu silna želja da zaustavi rat u Ukrajini. Ovo je putovanje u znaku toga vapaja. 

Skupština umirovljenika u Slunju – Sutra 29. travnja u 10 sati održava se godišnja skupština umirovljenika Garada Slunja u restoranu Feniks. Ova je udruga vrlo aktivna. Na godišnjoj skupštini iznesu se izvješća o protekloj godini i predvidi proračun i plan za iduću godinu.  

Slunj jučer

Sajam u Gospiću

Sajam u Gospiću – Danas je divan sunčani dan. U Gospiću tjedni sajam petkom. Upravo sunčano i ugodno vrijeme razlog je većeg broja posjetitelja i ponude.

Krizma u Ličkom Osiku – Sutra u 17 sati u župnj crkvi u Ličkom Osiku ispovijed krizmanika. Krizmi će pristupiti 22 kandidata koji su se više godina pripremali za ovaj sakrament kršćanske zrelosti.

Sjećanje na Velebitski ustanak – Danas se okupila grupa građana –  koji njeguju uspomenu na Velebitski ustanak iz 1932. godine –  pred spomen-pločom u Brušanima koja podsjeća na ovaj povijesni događaj. Jugoslavenski velikosrpski režim terorizirao je i proganjao svaki nacionalni ponos i nijekao pravo jednom narodu na njegov identitet. Ustanak je bio jasna najava da se jedan narod ne može s tim pomiriti. Poput Rakovačkog ustanka i ovaj je ugušen ali nije ugašena želja za slobodom i dostojanstvom. Ne zaboravljamo one koji su ugradili svoje živote u slobodnu i samostalnu Hrvatsku.

U Brušanima kod spomen ploče Velebitskom ustanku