Nagrade za životno djelo: među nagrađenima i vlč. Mile Pecić

27 tra

Karlovačka županija, koja ima iza sebe 30 godina burne i slavne povijesti, danas slavi svoj dan. Ova okrugla obljetnica razlog je svečanijeg slavlja. Počelo je sjećanjem na poginule s polaganjem vijenaca, misom…Prije 12 sati oko Zorin doma živahno. Karlovačka povijesna garda, konjica daju naslutiti prolaznicima da Karlovac slavi. Hrvatskog premijera Andreja Plenkovića u pratnji podpredsjednika Vlade i ministra branitelja Tome Medveda puna dvorana dočekala je pljeskom. Nakon otpjevane himne i minute šutnje za poginule počeo je svečani program. Ljubazna domaćica županica Martina Furdek-Hajdin pozdravila je ugledne goste. Obratio se i premijer Plenković i čestitao, predstavnica Sabora…Slijedila je svečana dodjela nagrada i priznanja.

Javno priznanje “Plaketu Karlovačke županije” primila je Javna ustanova Baraćeve špilje” za dporinos zaštite prirode. Priznanje je preuzela gđa Tihana Oštrina,  Potom Bukva – commertium.

Javno priznanje primili su: Nadija Špehar za humanitarni rad, Josip Granić  za razvoj i zalaganje u gorskoj službi spašavanja,Tomislav Marinčić za humanitarni rad.

Nagrade za životno djelo primio je: 1) general Pavao Miljavac posthumno a nagradu je preuzela njegova supruga, 2) mons Mile Pecić za crkveni i humanitarni rad u Domovinskom ratu, 3) Sanja Hrnjak za iznimno zalaganje na području kulture

U ime nagrađanih zahvalio je mons. Mile Pecić. On je rekao: Ne možemo birati vrijeme u kojem ćemo živjeti ali u tom i takvom vremenu donosimo plodove. Naše vrijeme bilo je burno, pogotovo kad se sjetimo agresije. Ali i u tom vremenu bilo je plemenitih plodova: širine srca, solidarnosti, skromnosti, spremnosti dati život za braću…Lokalna zajednica i županija prepoznali su u našem radu nešto dobro i dodijeli nam nagrade i priznanja. Ova su priznanja podrška nama da i dalje radimo ali i poticaj drugima da budu kreativni u kulturi, humanitarnom radu, društvenom radu,,,Mnogi su sanjali ovakve uvjete za rad a nisu ih dočekali. U ime nagrađenih zahvaljujem!

Tihana Oštrina: Baraćeve špilje

Tomislav Marinčić: priznanje za humanitarni rad

Sanja Hrnjak: za razvoj kulture

Tomislav Marinčić:  za humanitarni rad

Josip Granić- za razvoj gorske službe spašavanja

Sanja Hrnjak – životno djelo za razvoj kulture

Mons Mile Pecić- životno djelo za crkveni i humanitarni rad u domovinskom ratu

U ime nagrađenih zahvalio je mons. Mile Pecić