Nemirni svijet – Prvašići – Progoni u Pakistanu – Mise u Rosuljama i Smiljanskom polju

26 kol

Pred nama je početak nove školske godine. Od ponedjeljka će se i vrelo ljeto povući. Prvašići se vesele početku škole. Misionar iz Afrike (fra Zrno/ kaže nam da djeca u Africi plaču kad počnu praznici! Oni vole školu i jedva čekaju da prođu praznici. Neke će se škole pohvaliti u novoj školskoj godini većim brojem prvašića nego do sada. Tako osnovna škola u Gospiću koja nosi ime “dr. Jure Turić” može se pohvaliti s većim brojem prvašića. Ravnatelj škole Ivica Radošević kaže: ” -Naredne školske godine u naše školske klupe sjest će nešto više od 800 učenika. Od toga broja bit će 105 prvašića, što je za cijeli školski razred više nego li prošle godine kada su se upisala 82 prvašića”

400 djece vraćeno kućama – U sjeni rata u Ukrajini događa se tragedija koju svijet tek naslućuje. Radi se o otetoj ukjinaskoj djeci u okupiranim krajevima koja su odvedena u unutrašnjost Rusije. Jedna vijest kaže da se ovih dana više od 400 ukrajinske djece vratilo iz prisilnog boravka u Rusiji. To je rezultat pomalo sreće i tihe diplomacije.

Progoni u Pakistanu – Druga vijest govori o napadu na kršćane u Pakistanu. U gradu Jaranwala napadnuti su kršćani a crkva sv. Pavla spaljena. Napadnuto je i oštećeno 30 crkava i 800 domova. Unatoć progonima pred oštećennom crkvom sv. Pavla okupilo se oko 700 katolika koji su molili i plakali. Bilo je to pred četiri dana.

Mise u Rosuljama i Smiljanskom polju
– Nakon što su oci karmelićani preuzeli i župe Klanac i Smiljan slavit će se mise i dalje u područnim kapelama Rosulje i Smiljansko polje. U Rosuljama će misu predvoditi vlč. Mile Rajkovuć a u Smiljanskom polju vlč. Mile Pecić, obojica iz svećeničkog doma. U obe kapele mise će se i dalje slaviti u 10 sati. Dakle, sutra u nedjelju 27. kolovoza mise su istovremeno u Smiljanskom Polju i Rosuljama u 10 sati.