Mučeništvo Ivana Krstitelja – Stiglo osvježenje – Migranti

29 kol

Danas crkva slavi Mučeništvo Ivana Krstitelja. Ovaj zadnji prorok najavio je Kristov dolazak i povukao se. On je pripremao ljude. Poslao je iz tamnice poruku Isusu: “Jes li ti onaj koji ima doći ili da drugoga čekamo?” Isus je odgovorio: Recite Ivanu da “gluhi čuju, slijepi progledaju, gubavi se čiste… siromasima se navješta radosna vijest”. Ivanu je bilo jasno da su došla mesijanska vremena. Ivan će posvjedočiti i podnijeti mučeništvo zbog istine koja nekada boli. Kraljica Herodijada nije mogla podnijeti istinu i u Ivanu je vidjela zapreku za svoje ludosti. Ivan je završio svoje poslanje mučeništvom. 

Jutros u Gospiću

Dugo najvljivano orkansko nevrijeme stiglo je  ali ne baš u onom obliku kako smo se pribojavali. Bar kad je riječ o ličkom području. Jednostavno siže jesen! Osvježilo je, pala je i kiša, kišni oblaci i dalje dolaze. Očkujemo jesenske kiše, sive magle….i zbogom vruće ljeto. 

Jutros je djelomično vedro u Gospiću ali dolaze pomalo kišni oblaci…Jesen je pokucala na naša vrata

Migranti u Slunju – Do sada je bilo „normalno“ da su migranti ostavljali robu i ostalo smeće po šumama, uz rijeke…ali su vremenom počeli prilaziti kućama, išli ljudima kroz dvorišta.
Na red je došao i grad: presvlače se i u samom centru grada (kod FINE, u parku gdje se igraju djeca, kod zgrada…ma lakše je nabrojiti gdje ne).
Nije problem samo u smeću kojeg ostave iza sebe (iako je i to problem), već i u zaštiti zdravlja svih nas koji živimo na „njihovom putu“.
Za vikend su se presvlačili, mokrili, spavali i kod moje kuće, točnije 20-tak metara od kuće I to na mjestu gdje se unuke igraju na travi, ljuljačkama, loptama….
Razmišlja li itko od onih koji su im legalizirali ilegalni ulazak u našu državu da neki od njih možda boluju od nekih bolesti, imaju neke zaraze i sl.? Činjenica je da ne razmišljaju niti se brinu.
Pa nisam ni 1991.god. morao sve zaključavati, spremati. Što bi ja trebao napraviti kako bi zaštitio unuke? Zvati policiju koja je nemoćna, jer im je netko tako naredio? Držati noćne straže? Gdje je kraj ovog ludila?
Vladi Butina /na Facebooku/