Ljubav je jača od smrti

4 ožu

Vraćamo se svakodnevnici u korizmi. Nakon jučerašnje nedjelje koja je ponajprije orjentir u vremenu vraćamo se svagdanjim obvezama. Isusova žrtva ljubavi posadašnjuje se ovdje i sada da možemo u njoj crpsti snagu za hod kroz vrijeme. Naš rad nije besmisleno kulučenje nego hod za Kristom. Mudrost križa daje smisao našim križevima, našem hodu kroz vrijeme. Kršćanstvo nije ideologija nego  put kojim treba ići u istini i ljubavi. Ponekad se bojimo istine jer ona skida sve maske iza kojih se skrivamo. Istina poput ognja sažiže naše maske i laži kojima smo se ogradili. Isus nas uvodi u istinu a istina nas oslobađa. Kristovo uskrsnuće nas opominje da budućnost pripada ljubavi  koja je jača od smrti. Bog je ljubav i oni koji ostaju u ljubavi, ostaju u Bogu i pobjeđuju smrt.  Tolstoj je to shvatio nakon 30-godišnjeg ateizma. Vrijeme koje nam je darovano dragocjena je šansa da ostanemo u Božjoj ljubavi i pobjedimo smrt.

Lijepo je biti zajedno

Imenovani banjolučki biskup Željko Majić zaređen je za biskupa tijekom svečanog euharistijskog slavlja u subotu 2. ožujka u banjolučkoj katedrali sv. Bonaventure. Tako je ova biskupija dobila pasira nakon dugogodišnje vođenja biskupije u dramatičnim i teškim vremenima od strane biskupa Komarice. Poželimo novom biskupu Božji blagoslov i snagu u vođenju povjerenog stada.

Sedmo dijete – Prenosimo iz IKA-e vijest koja nam izgleda važnija od mnogih bombastičnih naslova: Sisački biskup Vlado Košić predvodio je u nedjelju, 3. ožujka u Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Ivanić-Gradu misno slavlje tijekom kojeg je krstio Šimuna, sedmo dijete obitelji Nekich. Svaka čast hrabrim roditeljima!

Danas počinju duhovne vježbe za svećenike u Ličkom Osiku, u pastoralnom centru. Trajat će do četvrtka 7. ožujka a vodit će ih krčki svećenik vlč. Zvonimir Badurina Duduć. Duhovne vježeb idu za tim da prodube duhovni život svećenika koji imaju odgovornu dužnost: voditi Božji narod na putu spasenja. .