Kršćanin i New Age – Jesen u Lici

21 ruj

Pojam New Age poznat je mnogima. Radi se o globalnoj mreži koja se širi po čitavom svijetu. Radi se o novoj ideologiji koja se želi nametnuti na svim podrućjima ljudskog stvaranja. Prema ideolozima ovog pokreta on vodi prema unuverzalnoj harmoniji. On navodno aktivira prikrivene sile skrivene u ljudskoj naravi. Odmah morimao primjetiti da je ljudski razum silno napredovao pa govorimo o tehnološkim iznašašćima kao nikad u povijesti, Ali, moramo isto tako priznati da napredak na podrućju znanosti i tehnologije ne prati moralni napredak. Ljudsko se srce nije bitno promijenilo! Vidimo da je tehnologija uperena protiv čovjeka. Sjetimo se atomskog oružja. Pokret New Age je pokušaj gradnje Babilonske kule: čovjek svojim ograničenim silama želi doći do Boga. Kršćanski put je drugačiji: Bog sam se spušta u ljudsku situaciju – to je Isus Krist – da nas obnovi, otkupi, preporodi te spšene dovede u Božje kraljevstvo. Crkva jasno poručuje da je za jednog katolika neshvatljivo da se bavi magijom, ezotrijom, spiritizmom. Reinkarnacija je strana kršćanima: oni vjeruju u uskrsnuće tijela i život vječni. A prema New Age Bog je neka neosobna energija, neka duša svijeta. Međutim, Bog koji nam se otkrio je trojstven: otkrio se kao Otac, Sin i Duh Sveti. Prema New Age čovjek se spašava svojim djelima i reinkarnacijama. Međutim, kršćani vjeruju da je Isus Krist jedini Spasitelj: mi se spašavamo vjerom u Krista uskrslog, koji je bio raspet, umro i uskrsnuo.  Onaj koji se stvarno susreo s Isusom Kristom otkrit će svu bijedu New Age…

Biskup mons. Križić u Splitu – Novoimenovani splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Zdenko Križić došao je u srijedu, 20. rujna, u prvi posjet nakon objave imenovanja Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu. Srdačno ga je dočekao apostolski upravitelj Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Želimir Puljić. Nakon susreta i razgovora s mons. Puljićem, nadbiskup Križić obišao je urede Nadbiskupskog ordinarijata i pozdravio djelatnike. Dakako, dogovorene su pojedinosti o preuzimanju ove slavne nadbiskupije.

Uskoro “Jesen u Lici” na Radićevu trgu u Gospiću

Jesen u Lici – Jubilarna 25. „Jesen u Lici“ održat će od 29. rujna do 1. listopada u Gospiću. Očekuje se preko 350 izlagača iz cijele Hrvatske i susjednih država koji će predstaviti obilje proizvoda visoke kvalitete karakterističnih za područje iz kojeg dolaze. Očekuje se i preko 30.000  posjetitelja.