Pred Korizmom – Korenica: krštenje blizanaca Franke i Karla

20 velj

Korizma je jako razdoblje u kršćanskom hodu kroz vrijeme. Isus je došao uništiti sotonsku silu da bismo uživali u slobodi djece Božje. A sotonska napast ide preko moći, slave i bogatstva. Moć nad drugima napast je koja nas može zarobiti. Zarobljen moću čovjek može druge koristiti kao predmete, brojeve, potrošni materijal…Slava nas može oslijepiti te se umislimo da smo mi postigli sve lovorike zaboravljajući da smo primili darove…Bogatstvo je napast koja nam daje lažnu sigurnost. U bogatstvu čovjek može izgubiti osjećaj realnosti, postati bešćutan i bahat…U korizmi se vraćamo u realnost. Mi to zovemo i poniznost: učimo primljene darove dijeliti s drugima, učimo ljubiti one malene i prikraćene, učimo materijalne stvari dijeliti s drugima…Drugim riječima učimo živjeti u slobodi djece Božje!

Krštenje blizanaca  u Korenici – Vijest koju su prenijeli mnogi portali dolazi iz Korenice: gospićko-senjski biskup Zdenko Križić u nedjelju 19. veljače u crkvi sv. Jurja mučenika u Korenici pod misnim slavljem krstio je blizance Franku i Karla Kukuruzović, četvrto i peto dijete obitelji Hrvoja i Danijele Kukuruzović. Otac djece Hrvoje je inače iz obitelji Tome i Mare Kukuruzović iz Vaganca koji su podigli osmero djece. Hrvoje im je unuk. Krštenje blizanaca Franke i Karla okupilo je brojnu obitelj Kukuruzovića. Biskup Križić je istakao: „Zahvaljujemo Bogu za sve obitelji koje se ne boje života, nego vole život. Život će im za to uzvratiti. Ne trebaju se bojati. Neka dragi Bog prati svojim blagoslovom ovu djecu i ovu obitelj, a Crkva se danas raduje svojim novim članovima jer po krštenju ove djece Crkva nam postaje i brojnija i svetija“. Pridružujemo se čestitkama koje dolaze sa mnogih strana hrabrim roditeljima Hrvoju i Danijeli.

Snimak krštenja preuzet sa portala Gospićko-senjske biskupije

Mala općina Brinje, koja muku muči s vodom, odlučila je svako novorođeno dijete u 2023. godini obdariti prigodnim potrepštinama. Prvi je takav dar dospio obitelji koja je podarila zajednicu blizancima.