Jači nakon krize? – Vatreni se vratili sa srebrom

19 lip

Upadamo povremeno u krize: doživjeli smo izdaju od onih koje smo smatrali prijateljima ili smo jednostavno upali u krizu iz koje ne znamo kako izići. Takvi trenuci mogu biti šansa da iziđemo još jači i zreliji. Dobro je povjeriti se kršćanski i duhovno zreloj osobi.  Podjeliti svoju tjeskobu s drugima. Mi polazimo od uvjerenja da su neki profesionalci oni koji trebaju sve naše probleme rješiti. Ali i mi smo pozvani pomoći drugima u kriznim trenucima. Ponekad jedan savjet ili topla ljudska riječ mogu biti melem na ranu. Doživio sam od naoko običnih ljudi tako smiren savjet, podršku ili ohrabrenje! Bog se služi sa naoko običnim ljudima da nas ohrabri. Mi smo pozvani jedni druge liječiti, Gruba je riječ: “Ja se ne želim pačati u ničiji život!” Ali mi smo odgovorni jedni za druge. Najveće doboro je spasenje naše braće. Možemo li mi biti ravnodušni prema tome? Na naš trud i nasotojanje Isus će priskočiti svojom svemoćnom rukom. Ali, Isus ne želi spašavati našu braću bz nas, bez našeg nastojanja, brige, inicijative, ljubavi…

Nogometna utakmica jučer: domaćin /Gospić/ pobjedio je goste /Lučko/ sa 3 : 2

Hrvatska reprezentacija srebrena u Ligi nacija.  Ligu nacija osnovala je UEFA  2018. godine kao natjecanje europskih nacionalnih seniorskih momčadi. Broji 55 klubova. Ove je godine hrvatska reprezentacija ušla u finale. U finale je dobila Španjolsku. Sinoć smo s ponosom gledali našu reprzentaciju u europskom vrhu. Većinu navijača činili su naši navijači iz Hrvatske i inozemstva, U regularnom vremenu rezultat je bio nerješen pa se pristupilo produžetcima i na kraju izvođenju jedenaesteraca. Tu nismo imali sreće: Španjolci su osvojili prvo mjso  a mi smo se ipak okitili srebrenom medaljom. Nije to mala stvar. Trebamo biti ponosni na naše momke i trenera Dalića koji su prošetali Europom do finala i na koncu okitili se srebrenom medaljom.
23. smotra folklora u Otočcu – U subotu 23. lipnja održana je Smotra folklora Otočac 2023. Sudjelovalo je deset folklornih skupina: KUD Gacka Lešće, HKUD Široka Kula, KUD Dangubice iz Kutereva, HKUD Degenija iz Gospića, FA “dr. Ante Starčević” iz Gospića, KUD “Župe sv. Rok” iz Skakavca, KUD Vrbje iz Vrbja, KUD Kraljica Katarina iz Donjeg Lapca, Folklorno društvo Otočac i KUD Tribanj iz Livna. Naša kulturna baština živi u narodu i svako toliko organizira se smotra u nekom mjestu. Ovaj put u Otočcu nastupili su i zaljubljenici u kulturnu baštinu iz D. Lapca čiji KUD nosi ime legendarne kraljice Katarine. Dolaskom u Lapac oni su donijeli i svoju tradiciju, svoju folklornu baštinu koja je bogata i bilo bi tužno da je zaborave nove generacije.

Spaljena škola s đacima – Opet jedna tragedijja koja je potresla čitav svijet. Dogodilo se u centralnoj Africi u zapadnoj Ugandi: u terorističkom napadu na jednu školu ubijena je najmanje 41 osoba. Glasnogovornik škole potvrdio je pogibiju 41 uglavnom đaka. Ubojice su islamski pobunjenici. Neki su đaci spaljeni  a veći broj djevojčica odveden je u ropstvo. Škola je inače udaljena dva kilometra od granice s Kongom. Papa je sve dane molio za ovu djecu stradalu u ovoj tragediji koju je prouzročio bolesni ljuski um.