Hram ste Duha Svetoga – Sveć hodočašće na Krasno – Dan Županije

22 svi

U svakodnevnici života ponekad se izgubimo u brigama, tjeskobama, prigovorima. Osjećamo se manje vrijedni, neuspješni, bolesni…Dobro je u takvim i sličnim prilikama dozvati u svijest činjenicu da smo neponovljiva duhovno-tjelesna bića. Počnimo od našeg tijela koje je remek djelo Božjeg stvaranja. Tijelo je vidljivi izražaj onoga dubokoga u nama. Osim tijela imamo duhovni život: sposobni smo za ljubav, suosjećanje, otkrivanje Božjih tajna oko nas. Sv. će Pavao reći: “Vaše je tijelo hram Duha Svetoga”. Ako jedan mali poljski cvjetak nakon cvjetanja uvene ali ostavlja iza sebe sjemenku koja krije tajnu života, što onda reći za čovjeka?. U dubinu našeg bića Bog je pohranio jezgru vječnoga, neuništivu jezgru koja  preživljava sve nevolje pa i smrt. U pripremanju za svetkovinu Duhova, svetkovinu Duha Svetoga, budimo svjesni sile koja je u nama. Pokušajmo moliti. Duh Sveti obnavlja naše klonule sile da možemo činiti dobro. Kad čovjek istinski povjeruje onda sila Duha Svetoga počinje djelovati. “Neka ti bude po tvojoj vjeri” – rekao bi Isus nakon ozdravljenja bolesnog. To se događa i danas i sutra. Ne radi se samo o časovitom ozdravljenju nego o ozdravljenju za život vječni.

Slunjski maturanti na današnji dan 2018.

Svećeničko hodočašće na Krasno – Danas svećenici Gospićko-senjske biskupije s biskupom hodočaste Majci Božjoj na Krasno. Slavit će misu kao vrhunac hodočašća u skromnoj crkvi na Sjevernom Velebitu u koju hodočaste tisuće vjernika ne samo na Marijine blagdane. Mnogi požele i u obične dane pojetiti crkvu i uživati u ljepotama Velebita. 

Ličko-senjska županija sutra slavi svoj dan – U utorak 23. svibnja već u 8.30 sati posjet spomen domu Ante Starčevića u Velikom Žitniku uz kulturno- umjetnički program.  U 9.30 polaganje vijenaca poginulim braniteljima na gospićkom groblju. U 10 sati znanstveni kolokvij povodom 200. obljetnice rođenja Ante Starčevića.

U 11 sati misa u katedrali

U 12:30 bit će svečana sjednica Županijske skupštine u Kinu Korzo, uručivanje pohvala i priznanja uz kulturno-glazbeni program

Gospić