Danas sv. Toma ap. – Peto dijete obitelji Sminderovac

3 srp

Danas crkva slavi jednog od 12 aposrola – Sv. Tomu. Poznat je i kao “nevjerni Toma”. Rođen u židovskoj obitelji odazvao se na Isusov poziv i postao jedan od 12 apostola. Nije bio prisutan nakon prvog Isusovog ukazanja /nakon uskrsnuća/ pa nije vjerovao svjedočanstvu apostola. Nakon drugog ukazanja Isus je prozvao Tomu i blago prekorio: “Blago onima koji ne vide a vjeriju”. Toma je ispovjedio vjeru, prešao prag milosti, riječima: “Gospodin moj i Bog moj”.

Papa jučer nakon Anfelusa: Draga braćo i sestre, i u ovo ljetno doba ne umarajmo se moliti za mir, posebno za ukrajinski narod, koji je tako teško kušan. I nemojmo zanemariti druge, nažalost često zaboravljene ratove, kao i brojne sukobe i konflikte koji izazivaju krvoproliće u mnogim dijelovima svijeta; danas se vode toliki ratovi… Zanimajmo se za ono što se događa, pomažimo onima koji trpe i molimo, zato što je molitva blaga snaga koja štiti i podupire svijet.

Peto dijete obitelji Sminderovac – U župi Presvetog Trojstva u Slunju  gospičko.senjski biskup  mons. Zdenko Križić pod misom u 11 sati krstio je peto dijete obitelji Sminderovac. Roditelji  ove drage djece raduju se djeci kao najvećem bogatstvu i daru. Zar treba ići u Kongo tražiti djecu za posvajanje – pitao je biskup. Zar naš narod ne vidi u djeci bogatstvo i radost? Rijetke su ovako hrabre obitelji ali one su primjer hrabrosti i ljubavi prema životu. Kad se dođe u ovu obitelj osjeti se ljepota života, dinamika i  budućnost. Kako je tužno ući u kuću ukrašenu umjetničkim slikama, namještajem ali bez dječjeg žamora. Dodajmo da je otac djece Nikica prisutan u Slunju kao drušveno-športski djelatnik. On je i voditelj i suorganizator društveno-športskih događanja. Ali, ništa od toga ne bi bilo da iza njega ne stoji samozatajna supruga. 

U obitelji Sminderovac: blagoslov kuće 2022.godine

Radovi u Gospiću u punom jeku…

Imendan mons. T. Šporčića – Danas mnogi slave imendan: Tomo, Tomica, Toma…U svećeničkom domu u Gospiću danas slavi imendan mons. Tomislav Šporčić u krugu subaraće svećenika.