Bog ne odustaje od nas

6 ožu

Korizma je milosno vrijeme, osobito za nas u pustinji života: pustinja može postati mjesto susreta koji mijenja naš život. Bog odgaja svoj narod i ne odustaje od njega unatoč njegovoj nevjeri i traženju lažnih bogova. Ali nema odgoja bez križa. Bog nije strašni sudac nego ljubav. Definicija Boga je: Bog je ljubav!  Iako u nama ostaje neka čežnja za ropstvom ali Bog ne diže ruke od nas. Oko 20 svećenika tri dana produbljuju svoj odnos s Bogom u duhovnim vježbama u Ličkom Osiku.

Veliki znanstvenik Huberman kaže da “nema nikakvog problema reći da je vjernik, ““Kada počnete proučavati i razumijevati razvoj mozga kao što sam ja činio – ili neuroplastičnost ili dopamin – morate, bez obzira jeste li ateist, agnostik ili vjernik, ostati zadivljeni. Naravno, postoje razlike među znanstvenicima po pitanju vjere u Boga, ali ja nemam nikakav problem reći da vjerujem u Boga. Znanost može objasniti mnoge stvari, neke ne može, ali svi elementi znanosti su posve u skladu s postojanjem Boga…Veličanstvenost biologije i prirode meni svjedoči da je nezamislivo kako bi stvari mogle nastati drugačije. ””

“Molim se ujutro, ponekad i usred noći, ako se probudim”, kaže ovaj znanstvenik i nastavlja: “To mi je donijelo toliko toga, dalo mi je mir. Možda će to nekima zvučati čudno, ali molitva djeluje”. Kao najveći plod molitve kazao je kako je učinila da može zadržati ljubav prema drugima i biti utemeljen u stvarnosti: “Možeš toliko voljeti druge da izgubiš kontakt sa stvarnošću, previše povjerenja također nije dobro. Ali, isto tako, ne želiš niti ne voljeti sebe i druge, jer onda svijet gledaš kroz naočale ciničnosti i nećeš davati sve od sebe. Za mene je sve u tome da voliš druge, ali da budeš realističan. Molitva mi pomaže da budem takav”. /citrano prema portalu”Bitno”/

Parlamentarni su izbori određeni i stranke se pripremaju. U predizbornoj kampanji bit će niskih udaraca, blaćenja protivnika…Birači bi ipak trebali prepoznati prazne i grube riječi pojedinaca i grupa i kazniti ih.. Programi bi se trebali temeljiti na snagi argumenata a ne argumentima prostačenja, ponižavanja…Doznajemo da je nositelj VII izborne jedinice (u koju spada Ličko-senjska županija) imenovan g. Tomo Medved (HDZ).  U Karlovcu je održan jučer skup stranke na kojem se okupilo oko 2.000 članova i simpatizera. Povod je 34. obljetnica osnutka ove stranke koja je odigrala povijesnu ulogu u udaranju temelja modernoj Hrvatskoj, uvela je je u EU i učinila prepoznatljivom u svijetu….