Marko u finalu Eurosonga – Majke ministratice

8 svi

Sinoć su mnogi bili “zalijepljeni” za male ekrane u iščelivanju nastupa našeg predstavnika na Eurosongu u Malmo-u Marka Purišiča s umjetničkim imenom Baby Lasagna. Očekivano naš je Marko ušao u finale i doživio urnebesni pljesak. Pjevač je uoči finala izjavio kako nema osjećaj da je polufinale. Na upit jedne novinarke otkud mu snaga odgovorio je: “Puno ljudi moli za mene”. Poznato je da se naš Marko u jednom razdoblju borio s depresijom. U ozdravljenju mu je pomogla vjera. Nakon razgovora sa svećenikom depra se počela povlačiti a dušu mu je počela ispunjavati sreća i smirenost.

Majke ministrantice – Povodom obilježavanja Majčinog dana, u nedjelju 5. svibnja u župi Nova Vas u Porečkom dekanatu održan je drugi dio programa pod nazivom „Mame ministriraju“, izvijestili su iz župe. Ustaljena praksa da dječaci ministriraju proširena je i na djevojčice. Nema razlike između djece. Ali da majke ministriraju to je novost. Po sebi to ne bi trebala biti neka novost. Sv. Pavao kaže: “Nema više Grk, Rimljanin, muško, žensko, rob, slobodnjak…svi smo mi jedno u Kristu.” Najveća revolucija u povijesti čovječanstva je upravo Kristova: čovjek je Božji miljenik. Naše podjele nisu Božje podjele! Čovjekov odgovor na Božju ljubav čini nešto novo, ljudske odnose sasvim stavlja u novi kontekst.

“Majstorska cesta” preko prijevoja Mali Alan /Velebit/

Sve više kamera ali prometne nesreće se ne smanjuju – Policija se trudi da postavi što više nadzornih kamera na cestama kako bi kontrolirala nesavjesne vozače ali prometne nesreće se ne smanjuju. Sinoć je na cesti između Rakovice i Slunja poginula jedna osoba u teškoj prometnoj nesreći.