Blagovijest sa zakašnjenjem – Sedmo dijete u obitelji

8 tra

Blagovijest se slavi po kalendaru 25. ožujka. Ove je godine to u Velikom tjednu koji ima veću težinu u slavlju te je kalendarski slavlje Blagovijesti premješteno za danas 8. travnja. Župna crkva u Gospiću postala je katedrala dolaskom biskupa u Gospić. Tako ćemo danas 8. travnja 2024. proslaviti Blagovijest, naslovnu svetkovinu gospićke Katedrale, u 17 sati. Misno slavlje  predvodit će splitski nadbiskup mons. Zdenko Križić, donedavno gospićko-senjski biskup.

Kršteno sedmo dijete u Pazarištu – Druga vijest iz blizine: Izaslnik Gospićko-senjske biskupije, ujedno i ujak novokrštene Mare Kolačević, preč. Željko Faltak, rektor Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu krstio je sedmo dijete u obitelji Martine i Nikole Kolačević na Drugu vazmenu nedjelju 7. travnja u župnoj crkvi sv. Jakova u Donjim Pazarištima.
Uz preč. Faltaka koncelebrirao je i njegov brat, vlč. Anton Faltak i mjesni župnik vlč. Petar Šporčić. Pjevanje na misi animirali su s. Matea Faltak i Nikola Kolačević.

Razigrano proljeće: cvijet doduše uvene ali ostavlja iza sebe sjemenku koja nosi tajnu života. Čovjek, miljenik Božji, umire ali on nosi tajnu života vječnoga: Tvojim se vjernima život mijenja ali ne oduzima!