Nezahvalnost – Progoni kršćana

19 tra
Danas od vremena do vremena proviri sunce iza oblaka i odmah donese malo radosti. Sunce jednako obasjava zle i dobre ljude. Svakoga grije pa i onoga tko ga psuje! U svojoj izopačenosti čovjek nekada bude slijep za tolike darove. Taksist u Londonu primjetio je aktovku u svom automobilu: neki putnik zaboravio. Našao je adresu i dugo tražio ulicu dotičnog gospodina. U taški su bili dokumenti, novac…Našao je stan i pozvonio. Pojavio se gospodin i taksista mu je predao aktovku. Dotični gospodin je opsovao, uzeo aktovku i zalupio vrata! Taksist je ostao posramljen i tužan. Nije čuo ni riječ zahvale, naprotiv psovku! Takvi i mi možemo biti prema tolikim darovima: za primljene darove umjesto zahvale psovka! A sve smo primili kao dar. Najljepši trenutak u tjednu je nedjeljno zahvaljivanje: euharistija, misa, je u biti zahvala za silna djela koja je učinio Gospodin!
Progon kršćana u svijetu – Kako prenosi Vatican news u afričkoj državi Nigeriji od izbijanja islamističke pobune Boko Haram od 2009. do danas ubijeno je 52.250 kršćana. Izvješće pod naslovom „Kršćani mučenici u Nigeriji“ objavilo je Međunarodno društvo za građanske slobode i vladavinu prava Intersociety, istraživačka skupina sa sjedištem u Nigeriji, koja prati i istražuje vjerski progon i druge oblike vjerskog nasilja od strane državnih i nedržavnih aktera diljem Nigerije od 2010. godine. U istom je razdoblju zapaljeno 18.000 kršćanskih crkava i 2.200 kršćanskih škola. Približno 34.000 muslimana također je poginulo u napadima islamista..Napadi su doveli do masovnih prisilnih raseljavanja. Oko 5 milijuna kršćana raseljeno je i prisiljeno boraviti u kampovima za interno raseljene osobe IDP unutar Nigerije i izbjegličkim kampovima na regionalnim i podregionalnim granicama, navodi se u izvješću Intersocietyja…
Može li se ovom teroru stati na kraj? Vlada je izgleda nemoćna pred terorom a međunarodna zajednica nema interesa ili volje stati na kraj terorizmu. Ne samo u Nigeriji kršćani su progonjeni i u drugim dijelovima svijeta. U nekim su državama građani drugog reda.