Četvrtak, 23. veljače –

23 velj

Danas je četvrta 23. veljače. Nastavlja se nadprosječno toplo vrijeme za ovo doba godine. Ali, veljača je poznata po naglim promjenama vremena. Očekujemo uskoro prodor hladnog zeaka, olujni vjetar, snijeg i u nizinama.

Danas je sajam u Slunju kao svakoga četvrtka.

Obratite se i vjrujte evanđelju!

Poginuli pirotehničari – Vijest koja nas je rastužila dolazi iz Čanka: dvije su osobe danas oko 13 sati poginule na minskom polju. Kao pirotehničari  radili su na razminiravanju terena na predjelu zvanom Vrleti-Skokovi. Agresija na Hrvatsku i dalje ubire žrtve. Posijane mine još će godinama biti prijetnja. Koliko će još žrtava odnijeti mine? Bože, daj snage njihovim najmilijima. Utješi ih vjerom u uskrsnuće i život vječni! Suosjećamo s njihovima najdražima. 

I Biden je smrtnik – Doznajemo da je američki predsjednik Joe Biden za boravka u Varšavi prisustvovao misi koju je služio poljski svećenik u kapeli hotela u kojem je Biden boravio na Čistu srijedu te je pristupio obredu pepelanja. “Čak i velikani ovoga svijeta dobivaju pepeo – ako pripadaju katoličkoj tradiciji”, napisao je svećenik Wieslaw Dawidowski na Facebooku u srijedu. Iako je predsjednik vodeće sile u svijetu on je istovremeno krhko ljudsko biće. “Korizma je vrijeme razmišljanja i uvida, te prilika da se ponovno povežemo s Bogom i jedni s drugima. Neka nastavimo čuvati vjeru i iščekujemo Uskrs srca puna nade” – napisao je Biden na Twitteru, 

Prije spavanja: Smiluj se vjernima koje si danas  k sebi iz ovoga svijeta pozvao i daj im dar vječnoga blaženstva!

Brani nas Gospodine, dok bdijemo.  čuvaj nas dok spavamo da bdijemo s Kristom i počivamo u miru! Amen.