Vjera i droga – Dan izbora

17 tra

Wiliam Shakespeare prije smrti rekao je: “Predajem svoju dušu u ruke Boga, svojega Stvoritelja, potpuno vjerujući u Isusa Krista. svojega Spasitelja”. U čovjeku se vodi borba između dvaju svjetova. Pred nama je svijet ideala za koji se oduševljavamo i “stari čovjek” kako ga naziva sv. Pavao. Naš će pjesnik to izreći stihovima: “Ljudskom srcu uvijek nešto treba, zadovoljno nikad posve nije, čim željenog cilja se dovreba, sto mu želja iz njeg opet klije” /P. Preradović/. Vjera je svjesno i slobodno opredjeljenje za Boga, za ono što nam je Bog objavio. Vjera je odgovor na Božju ponudu ljubavi. Ali, to nije sve. U svakom čovjeku drijema vjernik koji se može probuditi. Ako se u čovjeku ne aktivira ta sposobnost vjerovanja on riskira da postane žrtva raznih strahova i duševnih bolesti. Naime, tko nema vjere lakše postane žrtva strahova ili obratno: ako ima vjeru čovjek se može oduprijeti svim strahovima. Možemo shvatiti mučenike koji su pretrpjeli muke ali je ljubav prema Bogu bila jača od tjelesnih muka. To nije fanatizan nego mirno povjerenje u Božju ljubav koja ima zadnju riječ. Bez osobne vjere čovjek riskira da pobjegne iz ovoga svijeta pred poteškoćama. Takvi lako posegnu za drogom koja ih odvodi u svijet iluzija, u lažni svijet. Isto tako liječenje ovisnika usko je povezano s vjerom: ako otkriju ljepotu i snagu vjere lakše se mogu oduprijeti ovisnosti o drogama.

Dan izbora – Danas je posebni dan u Hrvatskoj: dan izbora. Svojim zaokruživanjem određene opcije sudjelujemo u izboru budućnosti. Naša će budućnost ovisiti o našem glasu! To zovemo demokracija.

Nakon što su obavili građansku dužnost oni idu mirnim korakom u svoj dom…Promjena vremena nije bila u Gospiću dramatična