Iscipelarili na smrt migranta – Vaganac: preminuo Mile Ćosić

21 lip

Čovjek je i duhovno biće. Po toj sposobnosti on može vjerovati, ljubiti, spoznavati…Nažalost, može se dogoditi da upravo ova sposobnost zakržlja ili jednostavno ostane nerazvijena. Kako mogu dva mladića jednog migranta koji živi od sitnih malih usluga u jednom talijanskom gradu napasti iz čista mira, izcipelariti na mrtvo? Kamere su ih snimile i uhićeni su. Što je u glavama ovih mladića? Nemojmo zaboraviti da Duh Božji djeluje na naš duh. On oplemenjuje naš duh da se odlučimo za dobro. Potrebno je ponekad ušutjeti, povuči se u svijet tišine i osluškivati Duh Božji. U takvom ozračju tišine Duh Božji nas posjećuje. On nam daje razumjeti razliku između mračnoga i plemenitog, onoga po čemu rastemo ili nam skreće pozornost na mračne ideje koje nas vode u demonski svijet. Duh Božji nas motivira da se odlučimo za dobro, uči nas činiti dobro i u tome nalaziti radost. Pred nama je jedan dan kao dar. Možemo donijeti odluke koje će nas obogatiti duhovno ali možemo i utonuti u mrak bezumlja ili ravnodušnodti prema svemu što se događa oko nas.

Preminuo je MILE ĆOSIĆ Mimin iz G. Vaganca –  Rođen je 1928. Bio je skroman, jednostavan i drag čovjek. Sa suprugom Jekom podigao je četvero djece: Marko, Ankica, Franjo i Božo. Pogreb u Vagancu 22. lipnja. Nakon ispraćaja iz mrtvačnice misa u župnoj crkvi u Vagancu.

Preminuo je u 60. godini života MATE BOŽIĆEVIĆ  iz Slunja, I.G. Kovalića 15. Pokopan je u utorak 20.06.2023. na slunjskom groblju. Za njim tuguje supruga Jelena, sinovi Nikola i Mario te brojna rodbina. Neka mu Boža dobrota bude milosrdna i neka otpočine od svojih napora…