Sv. Marta – Sv. Ana u Palaškom – Motosusret u Slunju –

29 srp

Danas slavimo sv. Martu. U Svetom Pismu zabilježena je zgoda kad je Isus posjetio njeznu kuću. Sestra Marija je slušala Isusa a Marta je pripremala jelo. U jednom trenutku rekla je Isusu da rekne njenoj sestri Mariji da joj pomogne. Isus je izgovorio riječi: “Marta, Marta, brineš se za mnoge stavri a samo je jedno potrebito. Marija je izabrala bolji dio.” Time Isus nije obezvredio rad u kuhinji nego je samo skrenuo pažnju na poredak koji trebamo imati u svom životu: na prvom mjestu je Božje Kraljevstvo a to znači duhovna dimenzija a onda dolazi materijalno. Europska civilizacija je nastala na geslu koje su imali benediktinci: moli i radi! To su dva krila koja omogućuju let. Ipak, crkva slavi sv. Martu a preko nje odaje priznanje domaćicama, kuharicama po restoranima, tihim radnicama čiji se rad ne primjeti. Ali, naš je rad besmislen bez duhovne dimenzije…

U Pavlovcu pred kapelom sv. Ane…

Slavlje sv. Ane u Plaškom – Župa Plaški slavi sv. Anu kao svoju zaštitnicu. U srijedu 26. srpnja misu je predvodio bivši župnik fra Draženko Tomić okružen svećenicima iz dekanata i jesnim župnikom vlč. Brunom Lovakovićem. Sv. Ana je dobila željeno dijete u poodmaklim godinama. Bilo je to dijete radosti, privilegij, čudo…S tim u vezi tužno je kad dijete u modernoj civilizaciji postaje teret. Sve ima svoje vrijeme: vrijeme sjetve i žetve, vrijeme stupanja u brak, rađanja i odgoja djece i vrijeme treće životne dobi…Dodajmo da su misnom slavlju prisustvovali naćelnici općina Plaški i Saborsko.

16. motosusret u Slunju – U organizaciji moto kluba Poskok Slunj jučer je počeo 16. Motosusret koji traje do nedjelje. Posebno je dojmljiv tradicionalni defile kroz grad /koji ove godine započinje u 17:30h/. Ovaj susret posjete mnogi motoristi i ljubitelji motorkotača iz ovog dijela Hrvatske.

Može biti slika sljedećeg: Jedna osoba i motocikl

Okupljanje motorista na Kneji /Slunj/, snimak: Poskok Slunj

Velebit s Visočicom pjeva svoju himnu i ne mari za silne vjetrove, studeni i zime…