Susret mladih – Darivanje krvi- Boje zlata oko nas

24 lis

Nakon nedavnog susreta mladih Gospićko-senjske biskupije u Smiljanu u pripremi je nacionalni susret mladih a domaćin je Gospićko-senjska biskupija. Ovaj veliki pastoralni pothvat traži dibre pripreme posebno u biskupiji domaćinu. Oko 20 povjerenika pojedinih biskupija okupilo se 23. listopada u Gospiću.  Šibenski biskup mons. Tomislav Rogić voditelj je Odbora za mlade pri HBK pa je on predsjedao, Posebnu odvojenu sjednicu održali su predstavnici biskupije domaćina a to je Gospićko-senjska biskupija. Kao domaćini oni će sve učiniti da sudinici odu zadovoljni. Biskupijski susret u Smiljanu dao je dragocjena iskustva koja će poslužiti i za ovaj nacioanalni susret. Biskupijskog povjerenika za mlade ove biskupije vlč. Josipi Tomljanović čeka veliki posao. Ali, nije sam: bez ekipnog rada ovakvi bi projekti bili neuspješni.

DARIVANJE KRVI – Navodono prvo darivanje krvi registrirano je  25. listopada 1953. u Sisku. Koliko je od tada darivatelja krvi! Neki su dali stotine puta. Darivanje krvi ostalo je do danas na principu solidarnosti i anonimnosti. ipak, neki ostali dobro su poznati u lokalnooj sredini kao neumorni darivatelji krvi.

Zlatna jesen je stigla

Jesen sve više dobija boje zlata. Svuda možemo otkriti šarenilo boja ali su ipak neka mjesta neponovljiva u jesen. Plitvice sa 16  jezera zauzimaju prvo mjesto. Ako su u svim godišnjim dobima neponovljiva, ipak jesen je na Plitvicama posebna. Vode i šume u bojama zlata nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Dobro je prošetati oko jezera, zaviriti u kutove netaknute prirode. Odmoriti dušu i dviti se Stvoritelju koji je raskošan u stvaranju.

Kako se zlatna jesen sve više uvlači u pejzaž Nacionalnog parka Plitvička jezera, mnogi posjetitelji s nestrpljenjem očekuju mogućnost da uživaju u prirodnim čudima ovog svjetski poznatog parka. Boje koje se zrcale u jezerima, šuštanje lišća i huk slapova, samo su neki od doživljaja koje park nudi u ovo doba godine.