Peta korizmena: živimo uskrsnuće – U Rosuljama – Pomakli smo kazaljke satova –

26 ožu

Peta korizmena nedjelja uvodi nas u razmišljanje o bolesti i smrti. Isusov prijatelj Lazar je obolio i umro. Njegove sestre Marta i Marija poručivale su Isusu da je njihov brat bolestan. Isusu kao da se ne žuri. Dolazi kad su ga već pokopali. Međutim Isus na Lazarovom slučaju smrti i pokopa daje naslutiti da su došla mesijanska vremena: Lazarovo uskrsnući iz groba najava je uskrsnuća tijela i života vječnoga. Isus je došao pobjediti smrt i podariti uskrsnuće tijela. U susretu s Isusom oslobađamo se zadaha smrti. Otvara se nova perspektiva: život vječni. Isusova moć nad smrću jednoga čovjeka nada je svim ljudima. Tako se Lazarovo uskrsnuće tiče svih nas. Isus je uskrsnuće i život! Mi već sada živimo kao sinovi budućeg uskrsnuća. Naša vjera vodi nas iscjeljenju, ozdravljenju za život vječni. Mi živimo već sada buduće uskrsnuće! Isus želi uskrsnuti već danas  svakoga od nas iz groba nevjere, duhovne smrti. Danas će mnogi, okupljeni oko Krista, moliti da i mi ustanemo iz svojih grobova sebičnosti, sljepoće srca, nevjere, oholog nadmudrivanja…Mi možemo već danas živjeti slavu uskrsnuća i život vječni.

U Cvitoviću

Danas u 10 sati u Rosuljama /Gospić/

U Rosuljama – Danas smo slavili misu u gospićkom naselju Rosulje. Vjernici, živa crkva, okuplja se u grobljanskoj kapeli. Tako je bilo i danas. U 10 sati simpatična mala zajednica okupila se na slavlje. Oni žive uskrnuće već sada. Snagom vjere dotiču uskrsnuće tijela i život vječni. 

Prije podne u gospićkom kraju maglovito

Probudili smo se sat ranije – Jutros smo morali ustati sat vremena ranije. Naime, noćas je počelo ljetno računanje vremena pa smo kazaljke u 2 sati pomakli na 3 sata. Trebat će vremena dok se priviknemo na ovu promjenu. Dvojbeno je koliko smo ovom pomicanjem satova na dobitku. Namjera je da više koristimo danje odnosno sunčevo svjetlo.

U smiraj dana:

Brani nas Gospodine dok bdijemo, čuvaj nas dok spavamo da bdijemo s Kristom i počivamo u miru. Pohodi molimo , Gospodine, ovaj stan, odagnaj od njega sve neprijateljske zasjede: anđeli tvoji sveti prebivali u njemu i oni nas čuvali u miru a Tvoj sveti blagoslov bio vazda s nama. Mirnu noć i sretan svršetak udijelio nam svemogući Gospodin!