Spomen Bleiburških žrtava –

5 svi
Ovogodišnja komemoracija bleiburških žrtava održat će se 13. svibnja u crkvi Muke Isusove u Macelju, jednom od stratišta. Misu će predvoditi  predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zagrebački nadbiskup Dražen Kutleša 13. svibnja u 12.15 sati.  
Jučer su vatrogasci diljem domovine proslavili svog zaštitnika. Izdvajamo proslavu u Slunju: DVD Slunj bilježi više od 120 godina povijesti, Jučerašnju proslavu počeli su mimohodom slunjskim ulicama, u svečanim odorama i zastavama. Sudjelovali su na misi u župnoj crkvi i sjetili se pokojnih i stradalih vatrogasaca. Nakon mise izvještajna skupština uz sudjelovanje gostiju iz susjednih DVD_a. Slavlju se pridružila gradonačelnica gđa Mirjana Puškarić, župnik Šime…
Može biti slika sljedećeg: 9 ljudiVatrogasci na misi u Slunju.. /foto DVD Slunj/
Pomrčina mjeseca – U petak 5. svibnja u 19.34 pomrčina Mjeseca. Tri puta jača od običnog punog mjeseca. Pomrčina Mjeseca nastaje ulaskom Mjeseca u Zemljinu sjenu, a vidljiva je sa cijele Zemljine noćne polutke. Pri tom je Mjesec obasjan zagasitocrvenom svjetlošću koja prolazi kroz zemljinu atmosferu.